Risotto is zo'n product dat ik vaak maar op 1 manier eet. Dat recept vind ik namelijk onwijs lekker en waarom iets veranderen als je er blij van wordt? Omdat je risotto dus ook nog op 900 miljoen andere manieren kan klaarmaken die minstens net zo lekker zijn als mijn favo gerecht! Deze vegetarische tomaten risotto is daar het perfecte voorbeeld van.
Het recept is in principe vrij makkelijk te maken, maar wat geduld is wenselijk. De korrels van de rijst moeten langzaam gaar worden, dan zijn ze namelijk op hun lekkerst. Zet dus, voordat je aan de slag gaat, een fijn muziekje op, hou een glas wijn binnen handbereik en adem een paar keer diep in en uit.
Over wijn gesproken: die zit hier niet in. Het spijt me, maar het heeft een goede reden. Tomaten zijn ook een beetje zuur van zichzelf en ik ben bang dat het met wijn erbij helemaal een wrang geheel wordt. Met of zonder wijn, deze vegetarische tomaten risotto is sowieso een goed idee. En geschikt voor 4 personen.
De vegetarische tomaten risotto is extra lekker wanneer je er verse basilicum bij doet. Geniet ervan!
Ben je op zoek naar andere lekkere recepten? Kijk dan eens hier!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…