Dit is het recept waar ik manlief mee om kreeg. Door deze vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes ontdekte hij dat toch niet ieder gerecht een kilo vlees nodig heeft. Gelukkig voor jou ben ik de beroerdste niet en deel ik hem met veel plezier. Je stiefelt even voor 20 minuten de keuken in en voor je het weet staat dit heerlijke bordje voor je neus.
Dit recept is geschikt voor 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti (ongekookt gewogen)
- 2 middelgrote uien
- 10 cherrytomaten (maar je mag er natuurlijk altijd meer ingooien)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel grove zeezout
- 4 theelepels olijfolie met truffelaroma
- Een snuf peper
- 50 gram pijnboompitten
- Rucola (hoeveelheid naar smaak)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Snipper de ui fijn en fruit deze samen met de geplette knoflook in een klein beetje normale olijfolie.
- Halveer de cherrytomaatjes en doe deze kort van tevoren bij de ui. Ik bak ze maximaal 5 minuten mee, anders worden ze heel zompig.
- Giet de spaghetti af en roer deze door het ui-tomatenmengesel heen. Voeg vervolgens het zeezout, de peper en de olijfolie met truffelaroma toe en meng het goed door elkaar.
- Bak in een koekenpan de pijnboompitten voorzichtig bruin. Let op! Je hoeft maar 1 keer te knipperen en die krengen zijn al zwart. Hou ze dus goed in de gaten.
- Drappeer alles gezellig op een bord en voeg als laatste een flinke hand rucola toe. Dit maakt het extra smaakvol.
Geniet ervan!
Geef een reactie