Die avocado en ik.. Wij zijn vriendjes. Geplet op een boterham, vermalen tot guacamole of uit de oven met een eitje, ik hou ervan. Deze vegetarische spaghetti met romige avocadosaus is dan ook met stip op 1 binnengekomen in mijn lijstje met favoriete avondmaaltjes.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten
- 160 gram volkoren spaghetti
- 1 rijpe avocado
- 100 ml kookroom light
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 1 gele paprika
- 100 gram champignons
- 2 kleine uien
- Scheutje olijfolie
- 20 gram verse basilicum (ongeveer 4/5 flinke blaadjes)
- Peper
- Zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de paprika goed schoon, boen de champignons en ontvel de ui. Snijd daarna alle groenten in kleine stukjes. Doe deze met een klein beetje olijfolie in een wok en bak ze even aan.
- Ontdoe de avocado van zijn schil en pit, en stop deze daarna samen met de parmezaanse kaas, basilicum, kookroom light, een snufje peper en een beetje zout in de blender en pureer alles totdat je een dikke saus hebt. Dit kan overigens ook met een staafmixer.
- Draai het vuur onder je groenten uit en doe de saus erbij. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de spaghetti af en meng dit door de saus.
Klein beetje parmezaanse kaas over de pasta, et voilà! Een overheerlijk diner. Geniet ervan!
Geef een reactie