Tot groot verdriet van mijn zeer als carnivoor levende echtgenoot, eten wij thuis steeds minder vlees. Het is niet dat ik het niet lekker vind, maar ik hou er gewoon steeds minder een goed gevoel aan over. Gelukkig zijn er legio vegetarische recepten waarbij je het vlees niet eens mist. Deze vegetarische quiche met doperwten en oesterzwammen is daar een prima voorbeeld van!
Dit gerecht heeft dat vooral te danken aan de textuur van de oesterzwammen. Het pareltje onder de paddenstoelen heeft een krachtigere smaak dan de gewone champignon en is ook steviger.
De quiche is groot genoeg voor 2 tot 3 personen en je kan hem ook prima in de diepvries bewaren. Vers is hij natuurlijk wel het allerlekkerst! Ik heb de quiche in een vlaaivorm gebakken waardoor hij wat lager is. Je kan hem natuurlijk ook in een gewone taartvorm bakken. Hou er dan wel rekening mee dat je meer bladerdeeg gebruikt.
De vegetarische quiche is klaar als hij mooi bruin is. Voor de zekerheid kan je checken of de bovenkant niet ‘wobbelig' is. Dit doe je door er zachtjes op te drukken. Als hij nog teveel ‘wobbelt' is hij nog niet klaar. Geniet ervan!
Is dit niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een van de andere lekkere recepten voor het avondeten.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…