Diner

Vegetarische quiche met doperwten en oesterzwammen

Tot groot verdriet van mijn zeer als carnivoor levende echtgenoot, eten wij thuis steeds minder vlees. Het is niet dat ik het niet lekker vind, maar ik hou er gewoon steeds minder een goed gevoel aan over. Gelukkig zijn er legio vegetarische recepten waarbij je het vlees niet eens mist. Deze vegetarische quiche met doperwten en oesterzwammen is daar een prima voorbeeld van! 

Dit gerecht heeft dat vooral te danken aan de textuur van de oesterzwammen. Het pareltje onder de paddenstoelen heeft een krachtigere smaak dan de gewone champignon en is ook steviger.

De quiche is groot genoeg voor 2 tot 3 personen en je kan hem ook prima in de diepvries bewaren. Vers is hij natuurlijk wel het allerlekkerst! Ik heb de quiche in een vlaaivorm gebakken waardoor hij wat lager is. Je kan hem natuurlijk ook in een gewone taartvorm bakken. Hou er dan wel rekening mee dat je meer bladerdeeg gebruikt.

Ingrediënten voor vegetarische quiche met doperwten en oesterzwammen

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 350 gram diepvries doperwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram oesterzwammen
  • 150 gram geraspte kaas (ik gebruikte jong belegen)
  • 4 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel zeezout
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Boter om in te vetten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en haal het bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Snipper de ui, plet de knoflook en doe beide ingrediënten met een klein beetje olijfolie in de pan. Bak het kort even aan.
  3. Snijd de oesterzwammen in stukjes en bak deze met de knoflook en ui mee. Na 5 minuten voeg je ook de doperwten, het zout, 2 theelepels Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten op een zacht vuurtje staan.
  4. Vet het bakblik in met boter en beleg het met bakpapier. Daarna verdeel je het bladerdeeg over de bodem en de randen. Zorg ervoor dat alles goed op elkaar aansluit, anders lekt de quiche.
  5. Klop in een kom de eieren los met een beetje zout en de overige 2 eetlepels Italiaanse kruiden. Ook voeg je hier de geraspte kaas aan toe.
  6. Doe het doperwtenmengsel in het bakblik en giet hierover de eierenmix. Schuif de quiche to be voor 30 minuten in de oven.

De vegetarische quiche is klaar als hij mooi bruin is. Voor de zekerheid kan je checken of de bovenkant niet ‘wobbelig' is. Dit doe je door er zachtjes op te drukken. Als hij nog teveel ‘wobbelt' is hij nog niet klaar. Geniet ervan! 

Is dit niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een van de andere lekkere recepten voor het avondeten.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden