Diner

Vegetarische pasta met asperges en champignons

Weet je dat ik serieus mijn leven op het spel heb gezet voor dit recept? Mijn man is als het op asperges aankomt namelijk vrij ‘honkvast' en eet het al zijn hele leven op dezelfde manier. Ze nu opeens door de pasta doen was voor hem heiligschennis. En toen ik er ook nog eens een vegetarische pasta met asperges en champignons van maakte, had hij het helemaal niet meer. 

Na lang onderhandelen en een keihard politiek steekspel kreeg ik dan toch toestemming: de vegetarische pasta met asperges en champignons mocht worden gemaakt.

Hij: “Maar dan moet je er wel hamblokjes bij doen.”
Ik: “Dan is ‘ie niet meer vegetarisch, liefje.”
Hij: “Ja, maar toch…”

Zoals je ziet, hebben de hamblokjes de eindstreep niet gehaald.

Ingrediënten voor vegetarische pasta met asperges en champignons

  • 150 gram volkoren pasta
  • 400 gram asperges (geschild)
  • 1/2 kuipje Philadelphia light
  • 150 gram gemengde paddestoelen
  • 3 lente-uitjes
  • Zout
  • Peper
  • Oregano
  • 1/2 rode paprika

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Zet twee pannen water op het vuur (voor de pasta en de asperges) en breng deze aan de kook.
  2. Als je ongeschilde asperges hebt, ontdoe je ze van hun harde, vieze velletje. Wees niet te zuinig met schillen. Zo'n draderige rand maakt de asperges niet lekkerder.
  3. Snijd de asperge vervolgens in 4 tot 5 stukjes (per asperge). Deze kook je in 6 minuten ongeveer gaar. De kopjes van de asperge doe je er pas later bij, deze garen namelijk sneller. Zij hebben maximaal 4 minuten nodig.
  4. De pasta kook je gewoon zoals beschreven staat op de verpakking.
  5. Snijd de paddestoelen in mooie plakjes. Ik heb gekozen voor een mix van kastanje champignons, shiitake en oesterzwam. Als je liever kiest voor een ‘gewone' champignon, dan kan dat natuurlijk ook.
  6. Hak ook meteen de lente-ui in kleine ringetjes (het groene kan je ook eten!) en bak deze samen met de paddestoelen in een wok.
  7. Zijn de asperges mooi gaar? Doe ze bij de lente-ui en de paddestoelen. Er mag meteen (naar smaak) peper en zout bij. Ook kan de oregano toegevoegd worden.
  8. Psssttt… vergeet je je pasta niet? Gaar is gaar 😀
  9. De romige saus maken we van Philadelphia light. Je gebruikt ongeveer de helft van het bakje (2 á 3 eetlepels). Deze doe je in de wok en laat je zachtjes ‘smelten'. Hussel daarna alle groente door elkaar zodat alles even goed bedekt is met saus.
  10. Snijd de paprika in heeeule kleine blokjes. Deze mag je voor het eind bewaren.
  11. Giet de pasta af en mik het bij de groente en saus. Alles mag goed door elkaar geroerd worden.
  12. Proeven is belangrijk! Vind je de saus goed op smaak? Of misstaat een extra hijs aan de pepermolen niet? Wees zuinig met zout; hier krijgen we al genoeg van binnen.
  13. Schep de vegetarische pasta met asperges en paddestoelen op het bord en strooi daar heerlijk wat rauwe paprika (want: heerlijk fris!) overheen.

Eet smakelijk!

Wil jij liever een ander vegetarisch recept proberen? Kijk dan eens hier.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden