Van mij mag het voor altijd zomer blijven, dat weet je misschien wel. Maar als de herfst er dan toch aan zit te komen, kan je hem maar beter goed welkom heten. Deze vegan pompoenstoofschotel met polenta past daar perfect bij!
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 250 gram linzen
- 1 rode paprika
- 250 ml gezeefde tomaten
- 1 theelepel komijn
- 1/2 citroengras
- 2 theelepels Quatre epices (oftewel 4 kruidenpoeder)
- 1 snuf zout
- 200 gram polenta
- Groentebouillon
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit beiden met een klein beetje olijfolie aan in een stoofpan. Snijd ook de paprika in stukjes en bak deze mee.
- Ik heb gekozen voor pompoenblokjes (want: lui), maar als je een hele pompoen hebt, dan is dit het moment om op hem in te hakken. Doe ze vervolgens bij de rest van de groenten in de stoofpan.
- Voeg de kruiden en het zout toe en roer ze door de groenten heen. Daarna doe je de gezeefde tomaten erbij. Het is de bedoeling dat er een soort ‘saus' ontstaat. Vind je het te dik? Doe er dan een klein beetje (denk aan 2 of 3 eetlepels) kokend water bij.
- Sluit de pan af met de deksel, zet het vuur laag en laat het minimaal 3 kwartier maar het liefst 1 uur zachtjes pruttelen.
- Kook de polenta zoals aangeven op de verpakking, maar gebruik de groentebouillon in plaats van water en voeg geen klontje boter toe op het einde.
- Haal de deksel van de stoofpan en laat je pompoenschotel nog 5 minuten zachtjes garen.
Geniet ervan!
Geef een reactie