Toen ik besloot een week vegan te eten, was de website van De Groene Meisjes de eerste waar ik op keek. Merel is al langer vegan en heeft de lekkerste recepten op haar blog staan. Deze balsamico tomaatjes uit de oven vond ik er ook en het recept is te lekker om niet met je te delen!
Het oorspronkelijke recept vind je hier. Ik heb wat kleine dingen aangepast, maar zoals je kan zien is het recept geïnspireerd op de creatie van Merel.
Ingrediënten
- 300 gram cherry tomaatjes
- Balsamico azijn
- Olijfolie
- 1 blik witte bonen
- 2 kleine (of 1 middelgrote) uien
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels tijm
- Verse basilicum
Voor de polenta
- 160 gram polenta
- 250 ml water
- 400 ml ongezoete amandelmelk
- 1 blokje groentebouillon
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verspreid de tomaatjes over een bakplaat of in een ovenschaal. Snijd de tenen knoflook in hele fijne stukjes en snipper de ui. Besprenkel het met balsamico azijn (ongeveer 3 eetlepels) en olijfolie (ongeveer 1 eetlepel). Schuif voor 20 minuten de oven in.
- Doe in een pan het water, de amandelmelk, het bouillonblokje en de polenta bij elkaar en breng het af en toe roerend aan de kook. Als de bubbeltjes je om de oren schieten, mag je het vuur wat lager zetten. Blijf het wel goed doorroeren.
- Zijn de tomaatjes klaar? Haal ze dan uit de oven en hussel de uitgelekte witte bonen erdoor. Zet daarna de schaal voor 3 minuutjes weer terug.
Ik heb geen extra zout toegevoegd in verband met Mae, maar uiteraard kan je wel een snufje toevoegen. Al is het ook lekker (en gezond!) zonder. Een paar blaadjes basilicum erbij en je kan aanvallen. Geniet ervan!
Geef een reactie