Diner

Turks brood gevuld met gehakt en groenten

Instagram wordt dagelijks overspoeld met bijzondere recepten. 90% laat ik langs me heen gaan omdat ik het idee te bizar vind (havermout met water anyone?), maar Turks brood gevuld met gehakt en groenten kon ik niet negeren. Wat zag dat er lekker uit zeg! Het idee is dus gepikt, de vulling is zelf bedacht. Hierbij een tipje van de sluier: het is echt te lekker. 

Turks brood gevuld met gehakt en groenten is geschikt voor 2 tot 3 personen. 

Ingrediënten voor Turks brood gevuld met gehakt

Om je vingers bij af te likken!

  • Een Turks brood (mag ook de afbakvariant zijn)
  • 150 gram mager gehakt
  • 2 preien
  • 200 gram mais
  • 150 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken (of poeder)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe het gehakt (zonder olie) in de wok en bak dit mooi bruin.
  3. Was de prei en de paprika goed schoon en boen de champignons. Snijd nu alles in kleine stukjes. Voeg deze vervolgens toe aan het gehakt in de pan. Daarna mag de mais erbij.
  4. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar en laat het op een laag vuurtje staan.
  5. Hol het Turkse brood voorzichtig uit. Je kan de randjes het beste laten staan en de binnenkant helemaal weghalen. Kijk je uit dat je niet door de bodem heen gaat?
  6. Schep de groentevulling in het Turkse brood en bestrooi het geheel met een laagje geraspte kaas. Schuif het brood voor 15 minuten in de oven. Dit overheerlijke diner is klaar als de kaas helemaal is gesmolten. Wil je echt zo'n mooi, bruin, knapperig laagje? Laat hem dan 5 tot 10 minuten langer in de oven staan.

Turks brood gevuld met gehakt en groenten is het perfecte comfortfood maaltje. Eet smakelijk! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden