Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die niet van pizza houdt. Zelf ben ik gek op een dunne bodem en veel kaas, maar ook tegen de Amerikaanse variant zeg ik geen nee. Helaas hoort dit lekkernij niet echt thuis op Gezond met Gab. Hoeveel groente je er ook op doet, calorie-arm en vetvrij zal hij niet worden. Daarom heb ik de gezonde variant bedacht waar je wel met een gerust hart van kan genieten!

Ingrediënten

De meest gezonde variant van de o zo bekende pizza!

  • 1 volkoren tortilla
  • 1 blik tomatenblokjes of een pakje gezeefde tomaten
  • 1 paprika
  • Een handje champignons
  • 1 plakje coburgerham
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • Italiaanse kruiden of oregano

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Mix de tomatenblokjes helemaal glad en breng de saus op smaak met oregano of Italiaanse kruiden en peper en zout. Als je een pakje gezeefde tomaten hebt gekocht, kan je het mixen natuurlijk overslaan. Smeer de tortilla ruim in met het mengsel.
  3. Was de paprika en poets de champignons. Het gerucht gaat dat als je deze in water wast, ze hun smaak verliezen. Ik durf ze daarom met geen druppel meer in aanraking te laten komen. Snijd daarna beide groente in reepjes en leg ze op de tortilla met tomatensaus.
  4. Scheur de coburgerham in stukjes en verdeel deze over de groente. Ik heb 1 plakje coburgerham gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook meer op doen.
  5. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze uit over de tortilla.
  6. Na 15 minuten in de oven is je tortizza geboren en kan je genieten van een overheerlijke en gezonde maaltijd!

Enne… ken ‘ie ook anders?

Met een tortizza kan je eindeloos variëren. Zoals je op de foto ziet, is de linker tortizza belegd met salami. Iets minder gezond, maar mijn vriend vindt dat lekkerder dan coburgerham.

Daarnaast kan je de vleeswaren ook vervangen door zalm of tonijn, of kies met courgette en aubergine voor een geheel vegetarische variant. Zelfs de saus kan je nog naar eigen smaak aanpassen. Wat dacht je van een pittige versie door er een pepertje doorheen te snijden?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden