Ik heb 2 dingen onthouden van de film ‘Toscaanse Bruiloft': het weergaloos lekkere lijf van Jan Kooijman en de opmerking dat echte tagliatelle carbonara zonder room gegeten moet worden. Beide herinneringen zaten dus stevig in mijn gedachten toen ik aan de slag ging met dit heerlijke gerecht.
Let op: door de rauwe eieren is het gerecht niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram tagliatelle
- 3 eidooiers
- 150 gram champignons
- 2 middelgrote uien
- 200 gram gerookte ontbijtspek (broodbeleg)
- 100 gram Parmigiano Reggiano
- Zout en peper naar smaak
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de tagliatelle zoals aangegeven staat op de verpakking
- Snipper de ui en fruit deze met een klein beetje olijfolie. Snijd vervolgens de champignons in stukjes en doe deze erbij in de pan.
- Leg de plakjes gerookte ontbijtspek op elkaar en snijd hier blokjes van. Bak deze kort mee met de uien en champignons. Komt er veel vet vrij? Leg dan een stapel keukenpapier op een groot bord en doe hier het mengsel op zodat het kan uitlekken.
- Is de tagliatelle klaar? Dan mag het bij de rest in de hapjespan. Hussel alles goed door elkaar.
- Splits de eieren, klop het eigeel los en giet dit over de tagliatelle. Ga meteen aan de slag met het mengen zodat de ‘saus' goed verdeeld wordt. Spatel 75 gram Parmigiano Reggiano door de tagliatelle heen. Nu mag je proeven en kijken of je er nog een beetje peper en zout bij wilt doen. De rest van de kaas strooi je over het gerecht heen als het op je bord ligt.
Ik eet er vaak cherrytomaatjes bij om het lekker fris te houden. Uiteraard kan je dit gerecht ook goed combineren met een salade. Geniet ervan!
Geef een reactie