Sinds de komst van Mae kan koken best ingewikkeld zijn. Op een of andere manier voelt ze het gewoon als ik naar de keuken wil en vaak zet ze precies dan een keel op. Deze snelle burrito's met kidneybonen zijn daarom het perfecte gerecht. Gewoon klaarmaken als de kleine een tukkie doet en dan vlak voordat je trek krijgt nog even in de oven gooien. Ideaal, ik zeg het je.
Dit recept is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 4 meergranen of volkoren wraps
- 250 gram kidneybonen
- 150 gram mais
- 200 gram mager gehakt
- 1 gele paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 lente-uien
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Als je het recept in één keer maakt, mag je nu alvast de oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht).
- Rul het gehakt in een wok of een grote koekenpan.
- Was de paprika en de lente-uien en snijd ze beiden klein. Voeg ze bij het gehakt, evenals de paprika- en knoflookpoeder en het zout.
- Spoel de kidneybonen schoon (of laat ze uitlekken, wat je fijn vindt) en voeg deze samen met de mais bij het gehaktmengsel.
- Als laatste roer je de tomatenpuree, gemengd met 2 eetlepels water, erdoorheen. Het water kan je ook achteraf toevoegen. Hierdoor wordt het mengsel smeuïger.
- Beleg de wraps, vouw ze dicht en schuif ze voor 25 minuten in de oven.
Ben je niet zo'n grote eter? Dan is een wrap per persoon ook prima. Geniet ervan!
Geef een reactie