Stoofvlees uit de slowcooker is perfect voor luie mensen. ‘s Ochtends bereid je het een en ander voor en je stopt de stekker in het stopcontact. Een paar uur later geniet je van een heerlijke maaltijd waar je je vingers bij aflikt. Dit fijne bordje met stoofvlees uit de slowcooker is dan ook het perfecte recept als je liever niet te lang in de keuken staat.
Deze maaltijd is geschikt voor 3 tot 4 personen en het is mogelijk om het in te vriezen. De smaak wordt er intenser van, maar ik vind dat je het aan het vlees wel proeft. Het allerlekkerst is het dus om het meteen naar binnen te schuiven.
Wanneer mag stoofvlees eigenlijk zo genoemd worden? Daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens mijn oma kan het namelijk alleen zo heten als het uit de ouderwetse pan komt. Stoofvlees uit de slowcooker is eigenlijk not done. Daar trek ik me natuurlijk niets van aan. Helemaal niet omdat ik weet dat stoofvlees officieel zo genoemd mag worden als het ‘vlees is dat op een laag vuur gedurende langere tijd gegaard is'. Nou, daar kan mijn heerlijke maaltje uit de slowcooker prima voor door.
Ik maakte er aardappelpuree bij, maar je kan natuurlijk ook rijst, gekookte aardappels of polenta maken. Geniet van het stoofvlees uit de slowcooker!
Maak jij liever een ander recept uit de slowcooker? Kijk dan eens hier!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…