De temperatuur zakt en de pinguïns komen om hun winterjas vragen. Dat betekent dat het tijd is voor heerlijke herfstige en winterse recepten. En wat roept er harder VRIESKOU dan stoofperen uit de slowcooker?
Ik heb voor stoofperen uit de slowcooker 7 stuks aangehouden. Mijn slowcooker is namelijk wel heel erg knap, maar ook een tikkeltje aan de kleine kant. En ze worden er niet lekkerder van als je te veel stoofperen in een te kleine pan propt. Mocht je meer stoofperen bereiden, voeg dan ook meer vocht toe.
Ingrediënten voor stoofperen uit de slowcooker
- 7 stoofperen
- 1/2 liter water
- 1/2 liter druivensap
- 1 citroen
- 1 stokje kaneel
- 6 kruidnagels
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Schil de stoofpeertjes en verwijder vanaf de onderkant het klokhuis. Ik vond het leuk om ze helemaal heel te houden, maar je mag de stoofperen natuurlijk ook in stukken snijden.
- Schil een halve citroen en zorg daarbij dat je zo min mogelijk ‘wit' meeneemt. Dit smaakt erg bitter en dat is niet zo lekker. Snijd de andere helft van de citroen in 2 stukken.
- Vul de slowcooker met het water, druivensap, de stoofperen, citroenschillen, 2 kwarten citroen en het kaneelstokje. Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de deksel voor 5 uur dicht.
- Nu is het wachten, wachten, je geduld trainen en nog eens wachten. Als je de slowcooker tussendoor opendoet, ontsnapt er damp en kunnen deze heerlijke kanjers droog worden. Ik weet hoe moeilijk het is om jezelf te beheersen, want het ruikt heerlijk, maar het moet toch!
Na 5 uur zijn je overheerlijke stoofperen uit de slowcooker klaar en kan je aanvallen. Ik raad je niet aan deze kanjers in te vriezen, want daar worden ze niet lekkerder van. Wil je de slowcooker vaker gebruiken? Kijk dan ook even naar dit fijne recept. Geniet ervan!
Geef een reactie