De dagen worden korter, het weer kouder en daardoor de trek in een lekkere kop soep een stuk groter. In ieder geval, dat is bij mij zo. Op Gezond met Gab vind je al heel wat soeprecepten (zoals bloemkoolsoep of Thaise kip), dus je zou zeggen dat het genoeg is. Maar niets is minder waar! Ook deze stevige tomatensoep met extra veel groente wil ik graag met jullie delen.
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 liter kokend water
- 3 rundvleesbouillonblokjes
- 250 gram gehakt
- 1 ei
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram soepgroente
- 70 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 150 gram kidneybonen
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 sjalotjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de tomaten en de sjalotjes in grove stukken en bak deze samen met de teentjes knoflook op een middelhoog vuur. Het is niet de bedoeling dat het bruin wordt, het gaat erom dat de smaak loskomt.
- Doe het kokende water en de bouillonblokjes ook in de pan en laat alles 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Doe ondertussen het gehakt, het ei, de knoflookpoeder (naar smaak of 2 theelepels), het zout (een snufje) en de peper (naar smaak) in een schaaltje en kneed alles goed door elkaar. Maak er daarna kleine balletjes van.
- Haal snel de staafmixer door de pan. Dit wordt een goedgevulde soep dus er mogen best wat stukjes in zitten. Zorg er alleen voor dat de knoflook helemaal is gepureerd, want dat lijkt me minder genieten als je die tegenkomt.
- Doe de gehaktballetjes en de rijst in de pan en laat het weer 10 minuten zacht doorgaren op een laag vuurtje.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, de kidneybonen en de soepgroente toe. Laat het nu nog een half uurtje staan (mag ook met het vuur uit) zodat de smaken nog beter vrijkomen.
Tip van flip! De soep is de dag erna nog veel lekkerder. Eet smakelijk!
Geef een reactie