Quinoa is leuk en bulgur is lekker, maar als je echt hip wilt zijn, dan moet je ‘aan de' amarant. Dit nichtje van het eerstgenoemde korreltje is geen graan, maar een zaadje en past prima in verschillende recepten. Zo kan je er cake van maken, maar het ook in een salade verwerken. De smaak is een beetje aards en tegelijkertijd lekker fris. Ik vind deze spinaziesalade met amarant dan ook een groot succes!
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
- 100 gram amaranth
- 400 gram verse spinazie
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 bouillonblokjes ‘groente'
- Licht pittige kiemgroenten
- 2 theelepels dille
- 1/2 theelepel chilipoeder
- zout
- Peper
Iedereen klaar, bakken maar!
- Kook de amarant volgens de verpakking, maar voeg aan het water de bouillonblokjes toe. Zo krijgt de amarant een kruidigere smaak.
- Snipper de ui, plet de knoflook, doe de kruiden erbij en fruit dit geheel in een wok of grote hapjespan. Zodra de ui glazig begint te worden, doe je spinazie bij. Deze bak je maar kort mee, zodat de blaadjes knapperig blijven. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
- Na het koken blijft de amarant ‘nattig'. Uitlekken heeft geen zin, maar je kan het wel alvast met een lepel op het bord verspreiden. Hierdoor koelt het alvast iets af en wordt het steviger. Ook de spinazie mag je iets kouder laten worden, zodat je straks een lauwwarme salade hebt.
- Bovenop het rondje amarant leg je de spinazie. Daar bovenop komt de geitenkaas en als laatste voeg je de kiemgroenten toe.
Het is een lekker diner, maar uiteraard kan je deze spinaziesalade met amarant ook gewoon als lunch of bijgerecht eten. Geniet ervan!
Geef een reactie