Vroeger was ik altijd sceptisch over gerechten met een citroensausje. Bij mij smaakte het meestal alsof ik een hap zeepsop nam. Maar ja, buiten je comfortzone treden is hip, dus ik gooide er weer eens een probeerseltje tegenaan. En met succes dit keer. Deze spaghetti met kipfilet in citroen-roomsaus is namelijk om je vingers bij af te likken!
Dit recept is geschikt voor 2 tot 3 personen.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 citroen
- 250 gram kipfilet
- 1 gele paprika
- 2 sjalotjes
- 100 ml groentebouillon
- 250 gram zuivelspread light
- 2 theelepels dille
- Naar smaak zout en peper
- Olijfolie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Snijd in de kipfilet in kleine, gelijkmatige blokjes en bak deze in een klein beetje olijfolie bruin.
- Hak de paprika in stukjes en snipper de sjalotjes. Daarna mik je ze in de pan bij de kip.
- Doe de zuivelspread in een kom en verwarm het even in de magnetron. Doordat het wat vloeibaarder is, mengt het makkelijker met de bouillon. Roer deze 2 producten goed door elkaar totdat je een mooie saus hebt.
- Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft boven de saus uit. Goed proeven, want wie weet wil je er nog wel een beetje citroensap bij hebben! Doe daarna de dille, een beetje zout en een beetje peper bij de saus en proef het nog een keer. Is hij naar wens? Roer hem dan door het kipmengsel.
- Giet de spaghetti af, drapeer het gezellig op een bord en doe de kipfilet in citroen-roomsaus eroverheen. Top het af met een klein beetje citroenrasp en dille.
Geniet ervan!
Geef een reactie