Ik heb hem zelf gegeten: de enige echte salade niçoise! Of hij met liefde gemaakt was, weet ik niet. In Nice is dat namelijk behoorlijk lopende band werk. Maar lekker was hij in ieder geval wel. Deze klassieker een-op-een namaken en hem dan ook nog zo goed laten smaken, is bijna onmogelijk. En het kost heel veel tijd, iets wat ik nu met mijn pretletter net niet heb. Daarom heb ik een simpele salade niçoise gemaakt! En nu maar hopen dat de Fransen niet boos op me worden.
Ingrediënten
- 1 zak gemengde sla
- 1/2 blikje ansjovis
- 10 tot 20 olijven
- 1 kg Roseval aardappeltjes
- 100 gram sperziebonen
- 10 cherrytomaatjes
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- Peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook ze vervolgens beetgaar.
- Boen de aardappeltjes schoon en hak ze in tweeën. Zijn ze heel groot? Maak er dan vier partjes van. Kook ze, evenals de sperziebonen, beetgaar. Laat beide groenten na het koken even afkoelen.
- Doe de yoghurt samen met een flinke snuf peper, een gesnipperde lente-ui en een geplet teentje knoflook in een kom en roer alles goed door elkaar. Doe hier vervolgens de groenten ook bij.
- Halveer de cherrytomaatjes en de olijven. Leg de ansjovis alvast op een keukenpapiertje zodat ze een beetje uit kunnen lekken.
- Maak vervolgens je bord op: eerst een laagje gemengde sla, vervolgens het aardappelmengsel, daarna de cherrytomaatjes en de olijven en als laatste de (hele) ansjovis.
Simpel, snel en superlekker. Geniet ervan!
Geef een reactie