Diner

Sardines met venkel en rode pepersaus

Wist jij dat 100 gram sardines ruim 22 gram eiwitten bevat? Als je geen sporter bent, zal deze informatie je weinig doen. Maar wanneer je regelmatig in de gewichten hangt, is deze informatie goud waard! Overigens is dit niet de reden dat ik deze heerlijke sardines met venkel en rode pepersaus in elkaar gedraaid hebt. De smaken bij elkaar zijn gewoon voor elkaar gemaakt!

Het vettige van de sardines, de frisse smaak van de venkel en het hete van de rode pepersaus; het is alsof ze al dansend over je tong naar binnen gaan. Schrik niet van de pittige saus. Ik ben ook echt geen kei in heet eten en daarom heb ik mijn rode pepersaus ook een beetje afgezwakt. Wanneer je niet vies bent van een vlammetje hier en daar, kan je er zoveel pepers ingooien als dat je zelf wilt.

Het recept is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten voor sardines met venkel en rode pepersaus

  • 1 bakje sardines in olijfolie
  • 2 venkels
  • 500 gram roseval aardappeltjes
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 bosje verse dille
  • Olijfolie
  • Zout
  • Rode pepersaus
  • Optioneel: zeezout

Extra benodigdheden: 

  • 1 ovenschaal

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de aardappels schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een klein beetje zout 15 minuten. Dan zijn ze net nog niet helemaal gaar, maar dat is niet erg omdat ze nog in de oven gaan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  3. Snijd de venkel in gelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 centimeter en maak van de punt paprika mooie, dunne ringen. Haal de sardines uit het bakje en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal en besprenkel het met een klein beetje olijfolie.
  5. Extra lekker: strooi er een klein beetje zeezout overheen voordat je de ovenschotel in de oven schuift. Daar moet je hem 20 minuten laten staan.
  6. Terwijl de oven zijn best doet, maak jij de lekkere rode pepersaus.
  7. Voordat je de ovenschaal op tafel zit, knip je nog snel met verse dille. Dat past precies bij de heerlijke smaak van de sardines!

Dit recept is een tikkeltje anders dan wat je normaal gesproken op mijn website vindt, dus ik ben super benieuwd of je er blij van wordt!

Gabriella

Bekijk de berichten

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden