Het spijt me, ik weet dat de recepten met risotto je om de oren vliegen. Maar man, risotto rijst is ook zo'n fijn ingrediënt! Deze keer combineerde ik het met gebakken spekjes en een hele berg groente. Toen Mae na de derde keer opscheppen haar bord weer leeg at, wist ik het zeker: deze fijne risotto met courgette en spekjes is een groot succes.
Voor het gemak maak ik altijd een beetje extra als ik risotto bereid. Het laat zich namelijk erg makkelijk invriezen en je kan het ook gerust een dag in de koelkast bewaren. Stiekem vind ik het dan zelfs nog wat lekkerder, omdat de smaak meer in de rijstkorrel is getrokken.
Leuk feitje: dit recept had niet bestaan zonder mijn man. Ik wilde eigenlijk risotto met doperwten maken, maar toen de heer des huizes boodschappen deed, waren ze er niet meer. Kennelijk lag er nog wel courgette, want die vond ik later terug in mijn koelkast.
Het recept is geschikt voor 4 personen
Verse basilicum smaakt heerlijk bij dit recept. Geniet ervan!
Ben jij niet zo weg van courgette of kies je liever voor een vegetarische risotto? Bekijk dan deze versie met tomaat eens.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…