Als ik een foto van een creatie op Instagram zet, zit daar in 99 van de 100 gevallen een recept aan vast. Bij deze quiche caprese ontbrak het recept en precies daarnaar werd zo'n beetje 8 miljoen keer gevraagd. Geen probleem, die interesse vind ik alleen maar ontzettend leuk! Dus dook ik de keuken weer in, perfectioneerde ik dit pareltje en was nu zo wijs het recept uit te schrijven. Wanneer maak jij deze overheerlijke, vegetarische quiche caprese? 

Ingrediënten voor quiche caprice

  • 6 vellen filodeeg
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 2 bollen mozzarella
  • 10 tot 15 blaadjes basilicum
  • 4 eieren
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel pesto
  • Olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en haal op tijd het filodeeg uit de vriezer zodat het kan ontdooien.
  2. Snipper de ui en plet de knoflook. Doe ze beiden met een beetje olijfolie in een koekenpan en zet deze op een zacht vuurtje. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en doe deze er voor 3 minuutjes bij.
  3. Vet een (laag) bakblik in en verdeel het filodeeg. Het is niet erg dat stukken elkaar overlappen, want dan weet je zeker dat je quiche goed dicht zit.
  4. Doe de eieren en de pesto in een kom en mix deze 2 ingrediënten goed door elkaar. Snijd daarna de mozzarella bollen in plakken. Nu kan het stapelen beginnen!
  5. Verdeel het tomaat-uienmengsel over de bodem van het bakblik. Daarop gaan de in middelgrote stukken gescheurde blaadjes basilicum, gevolgd door de plakken mozzarella. Als laatste giet je de eieren erover heen.
  6. Schuif de quiche caprese voor 30 minuten in de oven. Daarna kan je direct aanvallen!

Ben je benieuwd naar andere, lekkere recepten? Kijk dan snel hier.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden