Het is de eerste zondag van de maand en dat betekent dat er weer een heerlijk recept van Anne van Healthyfoodlove.nl voor je klaarstaat! Dit keer heeft mijn favo foodblogger rekening gehouden met de koude maanden die voor de deur staan. Ze trakteert ons namelijk op een overheerlijke pompoensoep met zoete aardappel.
Of je het geloven wil of niet: de herfst komt er weer aan. En dus is het weer tijd voor heerlijk dikke, vullende soepjes. Deze heerlijke soep is gemaakt van de beste wintergroenten. Zoete aardappel, pompoen en winterpeen zijn mijn persoonlijke najaarsfavorieten. Het soepje is vullend, gezond en vooral heel lekker.
Ingrediënten
- 300 gr zoete aardappel
- 200 gr pompoen
- 1 winterpeen (ong. 150 gr)
- 1 rode paprika (ong. 150 gr)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml water
- 1 el bouillon*
- eventueel zout en peper naar smaak
* Ik gebruikte de (vegan) yeast free vegetable bouillon poeder van BioToday.
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Hak alle groenten in stukjes/ringetjes/blokjes.
- Fruit in een klein beetje olie de ui en voeg hier de knoflook aan toe
- Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en roer het geheel steeds goed door
- Is alles goed gefruit/gebakken, voeg dan 750 ml water toe samen met het bouillonpoeder
- Breng de soep aan de kook en laat de smaken goed intrekken
- Pureer met de staafmixer het geheel tot een romige soep en voeg eventueel nog wat zout/peper naar smaak toe
Tip: deze soep kan je heel makkelijk invriezen, zo heb je er nog langer plezier van!
Lenneke says
Oké, domme vraag, maar hoe maak jij die pijltjes in je foto zo netjes?
Gabriella says
Joehoeee! Geen domme vraag, ik was ook uitermate jaloers op zulke strakke pijltjes. Anne plaatst de pijltjes met Picmonkey.