Diner

Penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

Het asperge seizoen komt er weer aan! Op het witte goud moeten we nog even wachten, maar de groene kanjers liggen alweer voor het grijpen. Natuurlijk hebben ze wat nadelen (man, wat stinkt je plas ervan), maar dat weegt niet op tegen de smaak. Deze overheerlijke penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus moet je dan ook zeker uitproberen.

Doordat je ze grilt, krijgen de asperges een bijzondere smaak. Vind je het teveel moeite, dan kan je ze natuurlijk ook wat langer koken. De penne met de zalmsaus kan je invriezen, maar de asperges zou ik wel gewoon lekker vers eten.

Het recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten voor penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

  • 350 gram (volkoren) penne
  • 300 gram groene asperges
  • 400 gram zuivelspread met tuinkruiden
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Verse dille
  • 1 blikje zalm (418 gram)
  • Zout
  • Peper

Extra benodigdheden:

  • Een grill(pan)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de penne zoals aangegeven staat op de verpakking en zet direct een pan water op het vuur voor de asperges.
  2. Maak ze schoon door het kontje eraf te snijden. Ik verwijder met een dunschiller ook het ‘jasje' tot ongeveer halverwege. Dit is bij groene asperges niet per se nodig, maar ik vind de onderkant vaak net iets te hard. Kook ze 3 minuten en zorg ervoor dat het kopje boven de pan uitsteekt.
  3. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit ze beiden even aan in een klein beetje olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de zalm uitlekken, verwijder de harde graatjes en doe de vis bij de ui en knoflook. Schep hier ook direct de zuivelspread doorheen. Zet daarna het vuur van de saus uit.
  4. Leg de asperges voor een paar minuten op de grill. Hoe lang dit is, hangt af van de mogelijkheden van jouw grill. Ik heb een dubbelzijdige en bij mij waren de asperges in 3 minuten klaar.
  5. Roer de penne door de romige zalmsaus en schep het op een bord. Strooi de Parmezaanse kaas ervoor, knip de verse dille en verdeel de asperges.

Geniet ervan!

Ben je op zoek naar nog meer diner-inspiratie? Kijk dan eens hier!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden