Diner

Oosterse tonijnburger met chili-mayonaise

Burgers maken was zo mijn ding niet. Die krengen vielen altijd uit elkaar of ze waren niet eens lekker. Toch wilde ik ooit nog een succesvolle burger hebben gemaakt. Een tijdje geleden lukte het al met de haring-bietenburger en afgelopen week heb ik ook een heerlijke Oosterse tonijnburger met chili-mayonaise uit de hoge hoed getoverd. Zie je, ik kan het wel!

Het recept is geschikt voor twee hamburgers, maar uiteraard kan je de ingrediënten voor deze Oosterse tonijnburger makkelijk verdubbelen of halveren. Ook leuk: je kan de mayonaise prima zelf maken! Ik heb het deze keer niet gedaan, maar stiekem is zelfgemaakte mayonaise natuurlijk wel veel lekkerder.

Ingrediënten voor de Oosterse tonijnburger

  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • Paneermeel (minimaal 75 gram)
  • 1 ei
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 2 Italiaanse bollen (of andere grote broodjes)
  • Sla
  • Komkommer
  • Tomaat
  • 2 plakjes belegen kaas
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels chilisaus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Laat de tonijn uitlekken en doe het daarna in een grote kom.
  2. Snipper de ui en plet de teen knoflook. Voeg ze samen met het ei, de sesamolie, chilivlokken en koriander toe aan de tonijn.
  3. Doe twee eetlepels paneermeel bij het mengsel en kijk of het zo droog genoeg is om er een burger van te maken. Is het nog te nat? Voeg dan net zolang paneermeel toe totdat je er wel een schijf van kan fabriceren.
  4. Bak de tonijnburgers om en om goudbruin. Zorg er ook voor dat hij van binnen goed gaar is. Je gebruikt immers een ei.
  5. Was de tomaat en komkommer en snijd deze in plakjes. Hak het broodje doormidden en leg als eerste de sla neer. Daarna komt de komkommer, vervolgens de kaas, dan de tonijnburger en als laatste de tomaat.
  6. Roer de chilisaus en mayonaise door elkaar en drapeer deze gezellig over de burger. Het kapje van het broodje gaat weer bovenop.

Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden