De kans is vrij groot dat, als je geen foodie bent, je nog nooit van bulgur hebt gehoord. Het is een typisch gevalletje van ‘op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats'. Dit lekkernij werd namelijk op hetzelfde moment bekend als quinoa, en dan weet je eigenlijk al dat het een verloren zaak is.
Toch is deze Mexicaanse bulgurschotel echt het proberen waard. Het is een smaakvol, gezond en makkelijk te bereiden gerecht. Voor je het weet kijk je niet eens meer naar het quinoschap in de supermarkt!
Ingrediënten
- 200 gram bulgur
- 200 gram gehakt
- 250 gram kidneybonen
- 4 tomaten
- 200 gram mais
- 1 rode paprika
- 20 gram geraspte kaas
- Een flinke scheut (gedroogde) koriander
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. De schotel is namelijk het lekkerst met een laagje gesmolten kaas.
- Kook de bulgur volgens de verpakking. Tipje van mijn kant: let er bij het afgieten goed op dat de bulgur niet in het afvoerputje verdwijnt. De korreltjes zijn maar klein dus niet elke zeef is geschikt.
- Als de bulgur in het water zit, kan het gehakt gewokt worden. Voeg hier naar smaak peper en zout aan toe.
- Snijd de paprika in gezellige blokjes en mik deze bij het (inmiddels gaar gewokte) gehakt. De kidneybonen, koriander en mais mogen er ook bij.
- De tomaten hak je in kleine stukjes en kunnen dan bij de rest van de ingrediënten. Tomaten doe ik er altijd als laatste bij, zodat ze hun smaak niet verliezen.
- Mix de bulgur door het mengsel in de wok. Alles moet goed gehusseld zijn.
- Vet de ovenschaal in met kokos- of olijfolie en doe hier je heerlijke ruikende bulgur in. Verdeel de kaas over de schotel en stop hem voor 10 minuutjes in de oven.
En, ben jij nu ook een bulgurfan? Eet smakelijk!
Geef een reactie