Diner

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. De aubergine is superzacht, de mozzarella lekker cheesy en als je er nog een lekker stukje brood bij eet, is het feest compleet.

Vroeger had ik altijd moeite met het bereiden van aubergine. Het leek altijd alsof hij meer indroogde dan echt gaar werd. Maar sinds ik hem door de bloem haal en daarna bak, ben ik de grootste aubergine-fan op aarde. De smaak is briljant en hij wordt dan zo lekker zacht!

Het gerecht zelf is makkelijk te maken en bevat ook niet veel ingrediënten. Ik denk dat de eenvoud ook de kracht van deze ovenschotel met tomaten is.

Zo, en nu de keuken in. Er moet me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na gemaakt worden!

Ingrediënten voor me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

  • 2 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Verse basilicum

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de kop en kont van de aubergine af en snijd hem vervolgens over de lengte in dunne plakken.
  3. Strooi wat bloem op een bordje en haal daar de dunne plakken aubergine doorheen. Klop het overtollige bloem eraf, een laagje is voldoende.
  4. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de plakken aubergine om en om goudbruin. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier zodat ze een beetje uit kunnen lekken.
  5. Snipper de ui en plet de knoflook. Bak beide ingrediënten met een beetje olijfolie lichtbruin in een grote pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en zout (naar smaak) toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Vet een ovenschaal in en begin met een laag tomatensaus. Daarna komt een laag aubergine en een paar plakjes mozzarella. Herhaal deze volgorde totdat alles op is of je ovenschaal vol.
  7. Schuif de me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na voor 25 tot 30 minuten in de oven.

Klaar om aan te vallen? Strooi er dan nog wat verse basilicum overheen. Geniet ervan!

Kies jij liever voor een ander vegetarisch gerecht? Kijk dan eens naar deze risotto!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden