Categorieën Diner

Mega vega chili

Het is niet dat de wereld stopt met draaien als je een keer geen vlees eet. Ik geef toe dat ik dat ook heel lang dacht, maar het blijkt dus echt niet zo te zijn. Een dag vleesloos door het leven kan helemaal geen kwaad. Zet dus maar met een gerust hart de ingrediënten van deze overheerlijke mega vega chili op je boodschappenlijstje! 

Ingrediënten

Deze mega vega chili is mega lekker, mega gezond en mega snel gemaakt!

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gram kidneybonen
  • 200 gram mais
  • 180 gram gehakt van tofu
  • 1 rode paprika
  • 10 champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder

Voor de wrap:

  • 1 volkoren wrap
  • 1 teentje knoflook
  • Een scheutje olijfolie
  • Gedroogde koriander
  • Een klein beetje zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dit is voor het krokant bakken van de wrapreepjes.
  2. Plet de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes. Je kan natuurlijk ook gewoon een knoflookpers gebruiken, dat gaat veel sneller. Hier komt alleen de luiaard in mij naar boven. Ik vind dat ding namelijk bloedirritant om schoon te maken. Het is best tragisch dat ik liever heb dat mijn handen heel de avond naar knoflook stinken, dan dat ik een paar minuutjes uittrek om de pers te reinigen.
  3. Anyway, waar waren we? Bij het snijden van de champignons! Bak deze samen met de knoflook in de wok totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  4. Hak de paprika in gezellige blokjes en doe deze bij de champignons. Je mag meteen een flinke scheut (minimaal 2 theelepels) paprikapoeder en naar smaak de chilipoeder toevoegen. Doe er ook een beetje zout en peper bij.
  5. Tijd voor tofu! Ik weet zeker dat het neppe gehakt het prima kan vinden met de paprika, knoflook en champignons.
  6. Het ruikt al lekker, he? Nu kan de tomatenpuree mee worden gewokt. Het is belangrijk dat de puree goed heet wordt, zodat de zure smaak verdwijnt.
  7. De tomatenblokjes, kidneybonen en mais mogen er ook bij! Laat het nog een minuut of tien pruttelen en proef of je de smaak lekker vindt. Mag het pittiger? Doe er dan nog een beetje chilipoeder bij.
  8. Nu is de wrap aan de beurt. Besprenkel hem met olijfolie, maar zorg er voor dat hij niet te nat wordt. Wrijf de wrap vervolgens in met knoflook en strooi de koriander en het zeezout er overheen. Snijd hem in gezellige vormpjes (ik heb gekozen voor ruitjes) en doe hem voor 5 minuten in de oven. Check tussendoor even hoe hard hij gaat, want voor je het weet heb je zwarte wraps!

Eerlijk zeggen, proef jij dat hij vegetarisch is? Eet smakelijk!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden