Af en toe bedenk ik recepten die zich in mijn gedachten nestelen. Ik moet en zal het dan een keer proberen. Deze maissoep met kokos is er daar een van. Mais en ik zijn echt vriendjes. Geen idee waarom die liefde zo diep zit, maar ik vind het heerlijk. Deze maissoep met kokos en koriander is dan ook met stip op 1 binnen gekomen in mijn favoriete soepenlijstje.
Ingrediënten voor maissoep met kokos en koriander
- 750 gram mais (uitgelekt gewicht)
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml groentenbouillon (water + 2 blokjes)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- Koriander naar smaak
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de ui in grove stukken, pel de knoflook en bak deze samen met de theelepel chilipoeder en een klein scheutje olijfolie lichtbruin in de soeppan.
- Voeg de mais, kokosmelk en de bouillon toe en laat alles 15 minuutjes zachtjes koken.
- Ga tekeer met de staafmixer en zorg ervoor dat je een redelijk egale soep krijgt. Je krijgt hem nooit helemaal glad, tenzij je hem door de zeef haalt. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik de stukjes mais lekker vind. Hou er tijdens het mixen wel rekening mee dat de ui en knoflook gepureerd zijn.
- Serveer de soep met een paar vrolijke blaadjes koriander bovenop. Vind je dit niet lekker? Laat het dan gewoon achterwege.
Ik maak mijn soepen zelf altijd ‘s ochtends, aangezien ik de smaak na een dag nog sterker en lekkerder vind. Uiteraard kan je ook direct van deze heerlijke maissoep met kokos en koriander genieten. Eet smakelijk!
Is mais niet helemaal jouw ding, maar hou je wel van soep? Check dan deze paprikasoep eens!
Geef een reactie