Vroeger at ik zelden kip, maar als je bff Antilliaans is, dan ontkom je er eigenlijk niet aan. Op een dag betrapte ik mezelf er zelfs op dat ik kipnuggets bij de Mac bestelde in plaats van een Big Tasty! Helaas voldoende de kippetjes van die vriendelijke clown niet aan alle gezonde eisen, dus ik heb besloten ze in een gezond jasje te steken!
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 200 gram havermout
- Een flinke dosis cayennepeper
- Een beetje knoflookpoeder
- Zout en peper
- 1 ei
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Snijd de kipfilet in gelijke stukjes. Dit is belangrijk omdat je anders straks in de oven allerlei verschillende garingen krijgt. Voor je het weet is één stukje kip zo droog als de Sahara, terwijl die andere nog niet eens gaar is.
- Klop het eitje los in een kommetje. Hij hoeft niet te schuimen, als alles maar goed door elkaar gemixt is.
- Het havermout mag worden gemengd met de cayennepeper, zout, peper en knoflookpoeder. Het is allemaal een beetje naar wat je zelf lekker vindt. Let wel op met de zout! Als je het mengseltje op een ruim bord legt, kan je straks makkelijker de kip is zijn jasje helpen.
- Want dat is wat we nu gaan doen! Je sleurt de kip eerst door de ei en vervolgens rol je hem (wel voorzichtig natuurlijk) door de havermout. Alle kanten moeten even goed bedekt zijn. Doe dit tot alle stukjes op zijn. Is je havermout voortijdig op? Maak dan een nieuw mengseltje en rol weer stug door.
- Als ze allemaal een jasje hebben, mogen ze de oven in. In ongeveer 30 minuten zullen ze gaar zijn.
Je kan de kipnuggets zo eten, maar een lekkere dip is nooit verkeerd! Kies bijvoorbeeld voor de doperwtjesdip of mix 2 eetlepels Griekse yoghurt met knoflook, komkommer, zout en peper.
Eet smakelijk!
Geef een reactie