Diner

Kikkererwten salade met sardines en rauwe ham

Nu het weer langzaamaan weer zomer wordt (en ik hou nog een slag om de arm. Voor je het weet zitten we weer in een herfststorm), krijg ik trek in salades. Heel erg veel trek! Dus dook ik de keuken in, dacht eens goed na over wat ik nou echt lekker vond en keek ook nog even naar hoe gezond dat was. Het resultaat? Deze heerlijke kikkererwten salade met sardines en rauwe ham.

Het fijne van dit heerlijke en zomerse recept is dat je het voor zowel de lunch als het avondeten kan klaarmaken. Door de vele eiwitten in dit gerecht zit je snel vol en de porties zijn makkelijk te vergroten. Eén dag in de koelkast bewaren moet ook prima kunnen, dus het is ook nog eens makkelijk mee te nemen naar werk of school.

Dit recept is geschikt voor 1 persoon.

Ingrediënten voor kikkererwten salade met sardines en rauwe ham

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 blikje sardines in olijfolie
  • 5 plakjes Coburgerham
  • 1 zak botersla
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • Zeezout
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Giet de kikkererwten af en leg ze op een bakblik. Bestrooi ze met de gedroogde tijm en het zeezout (naar smaak). Besprenkel de kikkererwten daarna met de balsamicoazijn. Plaats ze voor 15 minuten in de oven. Na 7,5 minuut hussel je ze even door elkaar.
  3. Laat de sardines uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak de Coburgerham in een koekenpan knapperig en vouw deze, als de stukjes nog warm zijn, om de sardines heen. Als je daarmee wacht, wordt de Coburgerham hard en valt er niet zoveel meer te buigen. De plakjes die je overhebt, leg je even apart.
  4. Doe de zongedroogde tomaten, dijonmosterd en olijfolie in een blender en pureer dit totdat je een grove constructie hebt.
  5. Leg de omwikkelde sardines op een bord, doe de kikkererwten erbij en verdeel de botersla. De tomatensalsa giet je eroverheen als dressing.

Geniet ervan!

Kies jij liever voor een andere salade? Kijk dan eens hier!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden