Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. ‘s Ochtends gooi je alle ingrediënten in het toverpannetje en ‘s avonds haal je er een heerlijk gerecht uit. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet en deel ik het recept van deze overheerlijke goulash uit de slowcooker graag met liefde graag met je.
Zelf maak ik dit pannetje met liefde altijd met rijst, maar het is ook erg lekker met aardappelpuree of pasta. Houd er wel rekening mee dat de goulash 7,5 uur nodig heeft om die heerlijke, volle smaak te krijgen. Een half uur voordat je aan tafel wil pas beginnen met koken, heeft dus niet zoveel nut.
Deze vraag kreeg ik laatst en ik vind hem terecht! Op het wereldwijde web staan immers ook genoeg recepten waarin je gewoon een pan gebruikt. Ik heb het dus uitgeprobeerd en mijn mening is dat het op beide manieren een heerlijk pannetje eten oplevert. Het voordeel van goulash uit de slowcooker vind ik dat je niet de hele dag het fornuis aan hebt staan. Ik ga wel de deur uit met de slowcooker in het stopcontact, maar niet met een stoofpan op het vuur.
Wat het eten van goulash uit de slowcooker sowieso al anders maakt, is het opdienen op prachtig servies met dito bestek. Zo kocht ik het bord en bestek (van onderstaande foto) bij Hema. Ik dien de goulash regelmatig zo op als er vrienden komen eten. Dit staat toch enorm gezellig!
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen.
Extra benodigdheden
En na die 10 minuten? Dan mag je eindelijk genieten van deze overheerlijke goulash.
Maak je liever een ander recept uit de slowcooker? Kijk dan eens naar dit recept.
*Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou helemaal niets, maar een click op de links of een aankoop levert mij een klein percentage op.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Bekijk de berichten
Er staat 2keer 1groene paprika ik denk dat het 1 groene en 1rode moet zijn zo heb ik het tenminste gedaan verder was het prima
Hi Margje, je hebt helemaal gelijk! Het moet een groene en een rode paprika zijn. Ik heb het direct aangepast. Bedankt voor de feedback. Groetjes, Gabriella
Hoi moet je eerst vlees in slowcooker en dan de groente er boven op doen
Zo doe ik het inderdaad wel, maar ik denk dat andersom ook prima kan hoor!
Verpieteren de paprika’s niet....?
Hoi Ger, nee, dat valt reuze mee! Ze worden wel zachter, maar ze verpieteren niet.
Ik zie nergens dat ik water moet toevoegen. Is er dan wel voldoende vocht (van de gezeefde tomaten)?
Hi Robert, je hoeft inderdaad geen water toe te voegen. Door de gezeefde tomaten en het vocht dat vrijkomt, wordt het alsnog een mooie 'saus'.
Deze week gegeten,was heerlijk. Ik bekijk hem opnieuw om het komende week weer te maken. Met slowcooker, ideaal!
Hi Christianne, wat leuk dat je het gerecht zo lekker vindt! Hij staat hier ook nog steeds regelmatig op het menu. Alvast eet smakelijk voor de volgende keer!
Voor hoeveel personen is dit recept? En als ik 1 kilo runderlappen neem moet ik dan de andere ingrediënten verdubbelen? Ik maak graag altijd een flinke pan en vries het dan in vandaar mijn vraag
Gr Patricia
Hi Patricia, het is een hele terechte vraag! Dit recept is voor 3 tot 4 personen. Ik zou 3 aanhouden als je een grote eter bent. De ingrediënten kan je inderdaad eenvoudig verdubbelen als je liever een groter portie klaarmaakt. De goulash invriezen kan wel, maar hou er wel rekening mee dat het allemaal wat zachter is als het uit de vriezer komt. Vers bereid is wel het allerlekkerst. Groetjes, Gabriëlla
Superlekker recept, heerlijk van smaak en precies de goede substantie! Heb alle ingrediënten verdubbeld, werkt prima. Deze ga ik veel vaker maken. Thanks!
Wat leuk om te lezen, zeg! Het is zeker een geweldig lekker recept. Ik maak hem zelf ook vaak. :)
Ik heb m al een aantal keren gemaakt en iedere keer is het weer smullen. Ook al verschillende mensen getipt om deze te maken. Van wat er over is maak ik soms goulash soep door er alleen wat bouillon door te roeren, ook dat is heerlijk
Hi Esther, wat gaaf om te horen! Bedankt voor dit enorme compliment. Goed idee ook van die goulash soep. Dat ga ik ook eens proberen. De goulash staat as we speak te pruttelen, dus ik mag vanavond ook weer genieten!
Hoi Gabriella,
Vrijdag de slowcooker ontvangen en zaterdag dit gerecht gemaakt. Ik had een kleine toevoeging erbij gedaan: Naast de tomaten een glas rode wijn. Was teveel maar daar heb je een vriezer voor. Wij hebben er met ons drieën heerlijk van gegeten. Dit recept heb ik opgeslagen.
Dank je groetjes Peter
Hi Peter, wat ontzettend leuk om te horen! En rode wijn is altijd een geweldige toevoeging, het maakt niet uit bij welk gerecht. Ik ga het in ieder geval ook eens proberen. Groetjes, Gabriëlla
Kan het ook gewoon op het vuur gemaakt worden en hoelang moet het dan sudderen
Hi Gerda, het gerecht kan ook op het vuur gemaakt worden, maar je moet dan wel goed de tijd in de gaten houden. Het kan zijn dat hij sneller gaart op het fornuis dan in de slowcooker. Hoe lang het precies moet sudderen, durf ik niet te zeggen. Groetjes, Gabriëlla
Vraagje, moet het op hoog of laag? Hartelijke groet, Monique
Hi Monique, dat is een beetje afhankelijk van hoeveel standen de slowcooker heeft. Als hij, net als de mijne, twee standen heeft, dan moet hij op hoog. Groetjes, Gabriëlla
Vraagje:
Bij punt 7 staat er zet de slowcooker op de laagste stand.
Maar bij je reactie zeg je op de hoogste stand😊
Het wordt mijn eerste gerecht in de slowcooker, dus alles is nog nieuw.
Hi Angela, je hebt helemaal gelijk. Ik heb een foutje gemaakt! Hij moet inderdaad op de laagste stand. Heel fijn dat je het even aangeeft. Heel veel plezier met je nieuwe slowcooker!
Hoi Monique,
Ik heb je een verkeerd antwoord gegeven, sorry! Het moet de laagste stand zijn. Hopelijk is het toch nog goed gekomen met de goulash!
Groetjes,
Gabriëlla
Hallo Gabriella
Hoeveel gram gezeefde tomaten gebruik je voor dit recept?
Hi Fred, bedankt voor je vraag! Ik gebruik 500 gram gezeefde tomaten. Ik heb het ook direct aangepast in het recept. Groetjes, Gabriëlla
Hallo Gabrielle, wij zijn ook net opgestart met de slowcooker.
Een erg lekker gerecht. Maar we misten een typisch goulash smaakje. In heel veel omschrijvingen staat dat karwijzaad niet mag ontbreken.
Met vriendelijke groet
Reinier
Hi Reinier, bedankt voor je aanvulling! Ik ga het eens met karwijzaad proberen en als het een verbetering is, pas ik het direct aan. Ik laat het weten! Groetjes, Gabriëlla
Is de aanvulling van karwijzaad aan te raden of maakt het geen verschil?
Pfoe, dat is een hele goede vraag, Maurice. Ik heb hem zelf nog niet eerder zonder gemaakt, dus ik durf in alle eerlijkheid ook niet te zeggen of de karwijzaad een heel groot verschil maakt.