Diner

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. ‘s Ochtends gooi je alle ingrediënten in het toverpannetje en ‘s avonds haal je er een heerlijk gerecht uit. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet en deel ik het recept van deze overheerlijke goulash uit de slowcooker graag met liefde graag met je. 

Zelf maak ik dit pannetje met liefde altijd met rijst, maar het is ook erg lekker met aardappelpuree of pasta. Houd er wel rekening mee dat de goulash 7,5 uur nodig heeft om die heerlijke, volle smaak te krijgen. Een half uur voordat je aan tafel wil pas beginnen met koken, heeft dus niet zoveel nut. 

Is goulash uit de slowcooker anders dan uit een stoofpan?

Deze vraag kreeg ik laatst en ik vind hem terecht! Op het wereldwijde web staan immers ook genoeg recepten waarin je gewoon een pan gebruikt. Ik heb het dus uitgeprobeerd en mijn mening is dat het op beide manieren een heerlijk pannetje eten oplevert. Het voordeel van goulash uit de slowcooker vind ik dat je niet de hele dag het fornuis aan hebt staan. Ik ga wel de deur uit met de slowcooker in het stopcontact, maar niet met een stoofpan op het vuur.

Wat het eten van goulash uit de slowcooker sowieso al anders maakt, is het opdienen op prachtig servies met dito bestek. Zo kocht ik het bord en bestek (van onderstaande foto) bij Hema. Ik dien de goulash regelmatig zo op als er vrienden komen eten. Dit staat toch enorm gezellig!

Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten voor goulash uit de slowcooker

  • 500 gram runderlappen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje (rundvlees)
  • 2 eetlepels creme fraiche

Extra benodigdheden 

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de paprika's schoon en snijd deze in mooie vierkantjes. Leg ze op de bodem van de slowcooker. Doe hetzelfde met de uien.
  2. Maak de runderlappen ‘schoon' door alle extra vetrandjes en peesjes te verwijderen. Snijd ze in vierkante blokjes van ongeveer een centimeter of 3.
  3. Doe 2 eetlepels bloem in een schaaltje of op een plat bord en haal hier de rundvleesblokjes doorheen. Tik het teveel aan bloem even af. Zet een pan op het vuur en bak de blokjes om en om even kort bruin.
  4. Leg ze daarna bovenop de groenten.
  5. Snijd de knoflook in kleine stukjes (persen mag ook) en doe dit bovenop het vlees in de slowcooker.
  6. Strooi vervolgens de kruiden over het vlees en voeg het bouillonblokje toe. Vergeet ook de laurierblaadjes (heel laten) niet.
  7. Eindig dit nu al geurige geheel met de tomatenpuree en gezeefde tomaat. Doe de deksel op de pan, zet hem op de laagste stand en probeer er de komende 7.5 uur af te blijven. Hoe lekker het ook ruikt, laat de deksel zitten!
  8. Ben je geduldig genoeg geweest? Mooi, dan mag de deksel eraf. Jouw goulash uit de slowcooker is bijna klaar! Haal de laurierblaadjes eruit en roer alles goed door elkaar. Doe er vervolgens 2 eetlepels crème fraiche bij, roer nog een keer en laat de deksel nogmaals voor 10 minuten op de pan.

En na die 10 minuten? Dan mag je eindelijk genieten van deze overheerlijke goulash.

Maak je liever een ander recept uit de slowcooker? Kijk dan eens naar dit recept.

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou helemaal niets, maar een click op de links of een aankoop levert mij een klein percentage op.

Summary
Recipe Name
Goulash uit de slowcooker
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 16 Review(s)
Gabriella

Bekijk de berichten

  • Er staat 2keer 1groene paprika ik denk dat het 1 groene en 1rode moet zijn zo heb ik het tenminste gedaan verder was het prima

    • Hi Margje, je hebt helemaal gelijk! Het moet een groene en een rode paprika zijn. Ik heb het direct aangepast. Bedankt voor de feedback. Groetjes, Gabriella

    • Hoi Ger, nee, dat valt reuze mee! Ze worden wel zachter, maar ze verpieteren niet.

  • Ik zie nergens dat ik water moet toevoegen. Is er dan wel voldoende vocht (van de gezeefde tomaten)?

    • Hi Robert, je hoeft inderdaad geen water toe te voegen. Door de gezeefde tomaten en het vocht dat vrijkomt, wordt het alsnog een mooie 'saus'.

      • Deze week gegeten,was heerlijk. Ik bekijk hem opnieuw om het komende week weer te maken. Met slowcooker, ideaal!

        • Hi Christianne, wat leuk dat je het gerecht zo lekker vindt! Hij staat hier ook nog steeds regelmatig op het menu. Alvast eet smakelijk voor de volgende keer!

  • Voor hoeveel personen is dit recept? En als ik 1 kilo runderlappen neem moet ik dan de andere ingrediënten verdubbelen? Ik maak graag altijd een flinke pan en vries het dan in vandaar mijn vraag
    Gr Patricia

    • Hi Patricia, het is een hele terechte vraag! Dit recept is voor 3 tot 4 personen. Ik zou 3 aanhouden als je een grote eter bent. De ingrediënten kan je inderdaad eenvoudig verdubbelen als je liever een groter portie klaarmaakt. De goulash invriezen kan wel, maar hou er wel rekening mee dat het allemaal wat zachter is als het uit de vriezer komt. Vers bereid is wel het allerlekkerst. Groetjes, Gabriëlla

  • Superlekker recept, heerlijk van smaak en precies de goede substantie! Heb alle ingrediënten verdubbeld, werkt prima. Deze ga ik veel vaker maken. Thanks!

    • Wat leuk om te lezen, zeg! Het is zeker een geweldig lekker recept. Ik maak hem zelf ook vaak. :)

    • Ik heb m al een aantal keren gemaakt en iedere keer is het weer smullen. Ook al verschillende mensen getipt om deze te maken. Van wat er over is maak ik soms goulash soep door er alleen wat bouillon door te roeren, ook dat is heerlijk

      • Hi Esther, wat gaaf om te horen! Bedankt voor dit enorme compliment. Goed idee ook van die goulash soep. Dat ga ik ook eens proberen. De goulash staat as we speak te pruttelen, dus ik mag vanavond ook weer genieten!

  • Hoi Gabriella,

    Vrijdag de slowcooker ontvangen en zaterdag dit gerecht gemaakt. Ik had een kleine toevoeging erbij gedaan: Naast de tomaten een glas rode wijn. Was teveel maar daar heb je een vriezer voor. Wij hebben er met ons drieën heerlijk van gegeten. Dit recept heb ik opgeslagen.
    Dank je groetjes Peter

    • Hi Peter, wat ontzettend leuk om te horen! En rode wijn is altijd een geweldige toevoeging, het maakt niet uit bij welk gerecht. Ik ga het in ieder geval ook eens proberen. Groetjes, Gabriëlla

  • Kan het ook gewoon op het vuur gemaakt worden en hoelang moet het dan sudderen

    • Hi Gerda, het gerecht kan ook op het vuur gemaakt worden, maar je moet dan wel goed de tijd in de gaten houden. Het kan zijn dat hij sneller gaart op het fornuis dan in de slowcooker. Hoe lang het precies moet sudderen, durf ik niet te zeggen. Groetjes, Gabriëlla

    • Hi Monique, dat is een beetje afhankelijk van hoeveel standen de slowcooker heeft. Als hij, net als de mijne, twee standen heeft, dan moet hij op hoog. Groetjes, Gabriëlla

      • Vraagje:
        Bij punt 7 staat er zet de slowcooker op de laagste stand.
        Maar bij je reactie zeg je op de hoogste stand😊
        Het wordt mijn eerste gerecht in de slowcooker, dus alles is nog nieuw.

        • Hi Angela, je hebt helemaal gelijk. Ik heb een foutje gemaakt! Hij moet inderdaad op de laagste stand. Heel fijn dat je het even aangeeft. Heel veel plezier met je nieuwe slowcooker!

    • Hoi Monique,

      Ik heb je een verkeerd antwoord gegeven, sorry! Het moet de laagste stand zijn. Hopelijk is het toch nog goed gekomen met de goulash!

      Groetjes,
      Gabriëlla

    • Hi Fred, bedankt voor je vraag! Ik gebruik 500 gram gezeefde tomaten. Ik heb het ook direct aangepast in het recept. Groetjes, Gabriëlla

  • Hallo Gabrielle, wij zijn ook net opgestart met de slowcooker.
    Een erg lekker gerecht. Maar we misten een typisch goulash smaakje. In heel veel omschrijvingen staat dat karwijzaad niet mag ontbreken.
    Met vriendelijke groet
    Reinier

    • Hi Reinier, bedankt voor je aanvulling! Ik ga het eens met karwijzaad proberen en als het een verbetering is, pas ik het direct aan. Ik laat het weten! Groetjes, Gabriëlla

        • Pfoe, dat is een hele goede vraag, Maurice. Ik heb hem zelf nog niet eerder zonder gemaakt, dus ik durf in alle eerlijkheid ook niet te zeggen of de karwijzaad een heel groot verschil maakt.

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 11

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden