Gnocchi is een van mijn favoriete ‘koolhydraten'. Vooral als ze gebakken zijn, mag je me er echt voor wakker maken. Alleen heb ik nog niet door hoe je het precies uitspreekt. Is het knotsji of knokki? Hoe je het ook onder woorden brengt, het blijft een voortreffelijk product. Helemaal als je het zelf maakt en ook nog eens combineert met lekkere ingrediënten. Wanneer maak jij deze heerlijke gnocchi met salieboter en makreel?
Uiteraard kan je er ook voor kiezen om voor gnocchi uit de supermarkt te gaan, maar de uitdaging is natuurlijk om ze zelf te maken. Hier ben je, met kooktijd, ongeveer een uur mee bezig, dus hou daar rekening mee.
Het recept is geschikt voor 3 tot 4 personen en de gnocchi vallen door de parmezaanse kaas iets zwaarder dan de ‘gewone' variant. Mocht je zeker willen zijn dat je genoeg hebt, gebruik dan iets meer makreel en spinazie. Kies je liever voor vegetarisch? Laat dan de makreel lekker weg en voeg gewoon extra groenten toe!
Het is een heerlijk kerstgerecht, maar smaakt ook goed als je een stevige, Italiaanse maaltijd wilt. De gnocchi kan je niet invriezen of al te lang bewaren, want dan worden ze zompig. Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer recepten!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…