Weet je wat nou gek is? We hebben in Nederland ontelbaar veel groentes en toch eten we iedere keer weer dezelfde 5 tot 10 soorten. Daarom dacht ik: “Laat ik eens wild doen en een keer iets met pastinaak maken.” Het resultaat was zeer plezant (dat vond zelfs manlief) en dat wil ik natuurlijk met jullie delen. Zie hier het recept!
Ingrediënten
- 2 grote portobello's
- 2 pastinaken
- 250 gram mager gehakt
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1/2 mozzarella bol
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels knoflook (of 1 teentje)
- Naar smaak zout (maar zonder is gezonder!)
- Olijfolie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de portobello's schoon door de bruine ‘draden' aan de binnenkant te verwijderen. Dit kan je het beste doen met een kleine lepel. Wel voorzichtig, want de mogen niet breken! Smeer ze vervolgens in met een klein beetje olijfolie en schuif ze voor een kwartier de oven in.
- Snijd de pastinaak in (erg) dunne plakjes, net als de courgette. De paprika mag in blokjes worden gesneden.
- Doe het gehakt samen met de pastinaak, de kerriepoeder en de knoflook in een wok en zet dit op een middelhoog vuur. De gehakt moet mooi bruin worden en de pastinaak wordt op deze manier lekker knapperig. Het wokken van deze ingrediënten neemt meestal zo'n tien minuten in beslag.
- Voeg de courgette en paprika toe aan het gehaktmengsel en wok dit mee.
- De portobello's kunnen weer even uit de oven om gevuld te worden. Schep ze flink vol met het groentemengsel en leg bovenop een plakje mozzarella. Ze mogen nu weer voor 10 minuten de oven in, zodat de kaas kan smelten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie