Categorieën DinerMama proof

Fishburger in een gezond jasje

Stel, je bent super goed bezig en opeens heb je trek in een hamburger. Je wilt je goede voornemens niet overboord gooien, maar die hamburger blijft maar door je hoofd spoken. Sterker nog, je ziet ze in je dromen voorbij vliegen! Tijd om daar wat aan te doen. 

Nee, ik moedig je niet aan om al je harde werk teniet te doen. Wel wil ik je laten zien hoe je een hele gezonde fishburger kunt maken, die én lekker is én ook nog eens prima in een gezond eetpatroon past.

Ingrediënten

Fishburger deluxe!

  • 1 speltbroodje (dit mag ook een meergranenbol zijn)
  • 1 kabeljauwburger
  • 1/2 plakje Slanki kaas
  • 1 handje gemengde sla
  • 1 tomaat
  • Komkommer
  • 1 theelepel tomatenketchup

Extra benodigdheden: 

  • Grillpan of -apparaat

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Leg de kabeljauwburger op de grillplaat en gril deze (zonder olie!) ongeveer 7 minuten op een gemiddelde stand. Als je grillplaat niet aan beide kanten grilt, dan moet je niet vergeten de burger halverwege om te draaien. Heb je geen grillplaat? Leg het visje dan ongeveer 13 minuten in de oven op 180 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaat, komkommer en sla, en snijd de eerste twee groenten in plakjes. Je hebt per burger plaats voor ongeveer 4 plakjes tomaat en 4 plakjes komkommer.
  3. Snijd het broodje doormidden en begin met stapelen. Eerst de sla, daarna de kabeljauwburger, vervolgens een half plakje kaas, daarna de komkommer en tomaat en als laatste een theelepel tomatenketchup.

Tip van Flip: maak van de overgebleven sla, komkommer en tomaat een lekkere salade! Zo weet je zeker dat je goed vol zit na de het eten.

Eet smakelijk! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden