Aan klassiekers moet je je niet wagen, was mijn devies. Maar toen de beroemde boterkoek van mijn moeder me goed afging, durfde ik mijn vaders erwtensoep ook wel aan. Met knikkende knieën natuurlijk, dat geloof je wel. Na een rondje proefdraaien, heb ik het opperhoofd van ons gezin een flinke kom voorgeschoteld. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat het recept hier niet had gestaan, als hij deze erwtensoep niet goed had gekeurd.
Het lekkerste is om hem een dag te laten staan. Maak de erwtensoep dus altijd 1 dag van tevoren. Dit recept is (meer dan) genoeg voor 8 kommen soep. Dat maakt dit lekkernij het perfecte gerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie. Of om te eten als je zelf heel veel trek hebt natuurlijk.
Voor nu is de soep klaar. Zet het vuur uit en laat de pan een dag met rust. Geduld is een schone zaak!
Vergeet voor het opdienen de laurierblaadjes niet uit de soep te halen. Geniet ervan!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…