Wat mij betreft kan je alles in een hartige taart gooien. De ster van de show blijft het bladerdeeg, daar ben ik zo ontzettend gek op. Deze chili con carne quiche is echter zo lekker, dat dit met stip mijn favoriete vulling ooit is geworden. Twee megagrote voordelen: je kan hem heel gemakkelijk vegetarisch maken en de restjes zijn heerlijk als lunch!
Technisch gezien mag ik hem geen chili CON CARNE quiche noemen, want er zit dus helemaal geen carne (gehakt) in. Dat heb ik namelijk vervangen voor spekjes. De zoute smaak past perfect bij de kidneybonen en de zoete tomaten. Eet je hem toch liever diervriendelijk? Skip dan gewoon de spekjes en voeg wat extra zout toe. Een kind kan de was doen, wat dat betreft.
Deze hartige taart kan je ook invriezen, maar hou er dan wel rekening mee dat het bladerdeeg iets slapper wordt. Het beste kan je hem dan opbakken in een pan of weer even in de oven schuiven. Als je hem verwarmt in de magnetron, dan heb je een natte dweil als eindresultaat.
Ik heb voor dit recept een lage taartvorm gebruikt. Als je een gewone taartvorm kiest, moet je 10 bladerdeegvellen gebruiken en 1,5 x de ingrediënten.
Geniet ervan!
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het avondeten? Kijk dan eens hier.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…