Wat mij betreft kan je alles in een hartige taart gooien. De ster van de show blijft het bladerdeeg, daar ben ik zo ontzettend gek op. Deze chili con carne quiche is echter zo lekker, dat dit met stip mijn favoriete vulling ooit is geworden. Twee megagrote voordelen: je kan hem heel gemakkelijk vegetarisch maken en de restjes zijn heerlijk als lunch!

Technisch gezien mag ik hem geen chili CON CARNE quiche noemen, want er zit dus helemaal geen carne (gehakt) in. Dat heb ik namelijk vervangen voor spekjes. De zoute smaak past perfect bij de kidneybonen en de zoete tomaten. Eet je hem toch liever diervriendelijk? Skip dan gewoon de spekjes en voeg wat extra zout toe. Een kind kan de was doen, wat dat betreft.

Deze hartige taart kan je ook invriezen, maar hou er dan wel rekening mee dat het bladerdeeg iets slapper wordt. Het beste kan je hem dan opbakken in een pan of weer even in de oven schuiven. Als je hem verwarmt in de magnetron, dan heb je een natte dweil als eindresultaat.

Ik heb voor dit recept een lage taartvorm gebruikt. Als je een gewone taartvorm kiest, moet je 10 bladerdeegvellen gebruiken en 1,5 x de ingrediënten.

Ingrediënten voor de chili con carne quiche

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 150 gram spekjes
  • 250 gram kidneybonen
  • 125 gram mais
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 125 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen laurierpoeder
  • Paneermeel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg ze uit elkaar zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Snipper de ui en plet de knoflook. Doe ze samen met de spekjes in een koekenpan en bak het even aan. Giet, voordat je de andere ingrediënten erbij doet, het vet van de spekjes weg.
  4. Voeg alle kruiden toe, samen met de gesneden paprika en champignons. Bak ook deze gaar.
  5. Als laatste doe je de tomatenblokjes (met sap), de bonen en mais (allebei afgegoten) erbij. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  6. Vet de taartvorm in en beleg het met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat er geen gaten ontstaan, want dan gaat de chili con carne quiche lekken. Op de bodem strooi je een klein beetje paneermeel voor het vocht.
  7. Doe de vulling in de taartvorm. Klop 3 eieren los en giet die hierover heen. Zorg dat de losgeklopte eieren overal terechtkomen, zodat het een stevige quiche wordt.
  8. Voordat je hem de oven in schuift, strooi je de geraspte kaas over de bovenkant. Bak de chili con carne quiche vervolgens in 40 tot 45 minuten af.

Geniet ervan!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het avondeten? Kijk dan eens hier.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden