Oké, ik geef toe dat bloemkool bij veel mensen niet bovenaan het favoriete-groente-lijstje staat. Ik denk dat dit witte vriendje zelfs eerder tussen de spruitjes en de witlof terechtkomt. Maar toch, je kan het op zoveel verschillende manieren klaarmaken. En het lijkt me behoorlijk stug dat je het op aaaaal die manieren niet lekker vindt. Dus hophop, op naar de winkel om een bloemkool te kopen en deze geweldig lekkere soep te maken!
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool
- 2 bouillonblokjes tuinkruiden of groente
- 600 ml water
- 7 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels komijn
- 2 plakjes rauwe ham (per persoon // optioneel!)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de bloemkool in stukken (hoe kleiner, hoe eerder gaar), doe ze samen met de knoflook, komijn en olijfolie in een soeppan en fruit ze even aan. Zorg ervoor dat ze niet teveel verkleuren, anders is je soep niet meer ‘wit'.
- Doe 500 ml van het water en de bouillonblokjes bij de groente en laat het koken totdat de bloemkool zacht is. Dit is dus afhankelijk van de grootte van het witte pareltje!
- Is hij helemaal zacht en klaar om gepureerd te worden? Geef dan een flinke zwieper aan de staafmixer en pureer je soep zo glad mogelijk. Het is het belangrijkste dat er grote stukken meer in zitten, je blijft de structuur van de bloemkool altijd proeven.
- Is hij te dik? Voeg dan de rest van het water toe. Dit kan je doen totdat je de gewenste dikte van deze supermegalekkere bloemkoolsoep hebt bereikt.
- Snijd de rauwe ham (ik heb zelf coburgerham gebruikt) in stukjes en bak deze even op in een hete pan. Zelf koop ik mijn coburgerham bij de Aldi en die plakken zijn altijd vrij dik. In dat geval gebruik ik maar 1 plakje. De ham van de Ap is juist weer heel dun en dan kan je er twee over je soep doen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie