De tijden dat je met de kerstdagen alleen maar vlees, vlees en nog meer vlees at, zijn voorbij. Een overheerlijke en tevens vegetarische bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel staat net zo prachtig op jouw kerstmenu als carpaccio of een garnalencocktail.
Niet dat ik streef naar een compleet vegetarische kerstdis, maar een beetje balans tussen alle recepten kan nooit kwaad. Waarom niet kiezen voor een vleesvrij voorgerecht als je bij je hoofdgerecht een mooi stukje vlees uit de pan tovert? Zo dacht ik er dus ook over en daarom maakte ik een lekkere bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel.
De smaken klinken bijzonder, maar passen perfect bij elkaar. De biet smaakt lekker zoet, de geitenkaas maakt het zout en de sinaasappel zorgt voor een zure tegenhanger. Het recept is geschikt voor 4 personen.
De bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel is het lekkerst als hij goed koud is! Geniet ervan.
Ben jij niet in een bieten- maar wel in een kerststemming? Kijk dan eens naar dit heerlijke kerstrecept.
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…