Diner

Bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel

De tijden dat je met de kerstdagen alleen maar vlees, vlees en nog meer vlees at, zijn voorbij. Een overheerlijke en tevens vegetarische bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel staat net zo prachtig op jouw kerstmenu als carpaccio of een garnalencocktail.

Niet dat ik streef naar een compleet vegetarische kerstdis, maar een beetje balans tussen alle recepten kan nooit kwaad. Waarom niet kiezen voor een vleesvrij voorgerecht als je bij je hoofdgerecht een mooi stukje vlees uit de pan tovert? Zo dacht ik er dus ook over en daarom maakte ik een lekkere bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel.

De smaken klinken bijzonder, maar passen perfect bij elkaar. De biet smaakt lekker zoet, de geitenkaas maakt het zout en de sinaasappel zorgt voor een zure tegenhanger. Het recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten voor bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel

  • 500 gram gekookte biet
  • 50 ml slagroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 150 gram geitenkaas + 50 gram voor de garnering
  • zout
  • 1 sinaasappel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de biet in kleine stukjes en doe deze samen met de slagroom, crème fraîche en geitenkaas in een blender. Maal alles glad totdat je een stevige, dikke mousse hebt. Proef en voeg vervolgens naar smaak zout toe. De geitenkaas is al zout, maar soms kan een beetje extra zout de smaak net wat meer ophalen.
  2. Pel de sinaasappel en ontdoe hem zo veel mogelijk van alle velletjes. Per portie heb je een á twee partjes nodig.
  3. Verdeel de bietenmousse over vier glazen, verkruimel de overgebleven geitenkaas en leg de partjes sinaasappel bovenop.

De bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel is het lekkerst als hij goed koud is! Geniet ervan.

Ben jij niet in een bieten- maar wel in een kerststemming? Kijk dan eens naar dit heerlijke kerstrecept.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden