Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je alle ingrediënten in het toverpannetje en 's avonds haal je er een heerlijk gerecht uit. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet en deel ik het recept van deze overheerlijke goulash uit de slowcooker graag met liefde graag met je. Zelf maak ik dit pannetje met liefde altijd met rijst, maar het is ook erg lekker met aardappelpuree of pasta. Houd er wel rekening mee dat de ... read more
Zelf lekkere goulashsoep maken met dit makkelijke recept!
Ik hou van goulashsoep, maar de varianten die uit blik komen, gaan stiekem natuurlijk helemaal nergens over. De groente is slap, het vlees gek en de echte goulash-smaak is ook ver te zoeken. Zelf lekkere goulashsoep maken is helemaal niet zo moeilijk en kost ook zeker niet veel tijd. Sterker nog, met dit makkelijke recept heb je het zo voor elkaar! Je bent de meeste tijd kwijt aan het braden van het vlees en het snijden van de groenten. Zodra je dat, na maximaal twintig minuten, achter de ... read more
Bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel
De tijden dat je met de kerstdagen alleen maar vlees, vlees en nog meer vlees at, zijn voorbij. Een overheerlijke en tevens vegetarische bietenmousse met geitenkaas en sinaasappel staat net zo prachtig op jouw kerstmenu als carpaccio of een garnalencocktail. Niet dat ik streef naar een compleet vegetarische kerstdis, maar een beetje balans tussen alle recepten kan nooit kwaad. Waarom niet kiezen voor een vleesvrij voorgerecht als je bij je hoofdgerecht een mooi stukje vlees uit de pan ... read more
Oosterse tonijnburger met chili-mayonaise
Burgers maken was zo mijn ding niet. Die krengen vielen altijd uit elkaar of ze waren niet eens lekker. Toch wilde ik ooit nog een succesvolle burger hebben gemaakt. Een tijdje geleden lukte het al met de haring-bietenburger en afgelopen week heb ik ook een heerlijke Oosterse tonijnburger met chili-mayonaise uit de hoge hoed getoverd. Zie je, ik kan het wel! Het recept is geschikt voor twee hamburgers, maar uiteraard kan je de ingrediënten voor deze Oosterse tonijnburger makkelijk ... read more
Gezonde haring-bietenburgers
Net na de vakantie, omdat je tijdens je vrije dagen wel erg veel gegeten hebt. Of gewoon zomaar doordeweeks, aangezien je wel toe bent aan een lekkere, healthy maaltijd. Deze gezonde haring-bietenburgers is altijd een goed idee! Ik dacht altijd dat ik niet in de wieg was gelegd voor het maken van een hamburger. Op een of andere manier vielen die krengen bij mij altijd uit elkaar. Maar nu heb ik de perfecte verhoudingen gevonden en direct een knaller van een hamburger neergezet. Al zeg ik het ... read more
Gevulde portobello met brie en makreel
Ik voel echt een gigantische liefde voor champignons en paddenstoelen. Ze staan standaard op mijn boodschappenlijstje en ik durf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat er sinds ik samenwoon met Wim (nu bijna 7 jaar), geen week voorbij is gegaan zonder dat ik met champignons heb gekookt. En toch had ik, potverdorie, nog geen recept voor een lekkere, gevulde portobello met brie op mijn website staan! Toen ik daar achterkwam, ben ik als de wiedeweerga een recept met ... read more
Gepofte zoete aardappel met tonijn
Ik hou van zoete aardappel. Maar dan ook echt tot in de puntjes van mijn tenen. Laten we het maar op pure liefde houden. Manlief haat zoete aardappel. Geloof het of niet, maar die mensen heb je dus ook. Deze heerlijke gepofte zoete aardappel met tonijn hebben Mae en ik dus lekker met z'n tweetjes opgepeuzeld. Het recept is bedoeld voor op de barbecue, maar je kan de zoete aardappel ook prima in de oven poffen. De zomer in ons mooie land stelde weer eens bijzonder weinig voor, dus als je voor ... read more
Kikkererwten salade met sardines en rauwe ham
Nu het weer langzaamaan weer zomer wordt (en ik hou nog een slag om de arm. Voor je het weet zitten we weer in een herfststorm), krijg ik trek in salades. Heel erg veel trek! Dus dook ik de keuken in, dacht eens goed na over wat ik nou echt lekker vond en keek ook nog even naar hoe gezond dat was. Het resultaat? Deze heerlijke kikkererwten salade met sardines en rauwe ham. Het fijne van dit heerlijke en zomerse recept is dat je het voor zowel de lunch als het avondeten kan klaarmaken. Door ... read more
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. De aubergine is superzacht, de mozzarella lekker cheesy en als je er nog een lekker stukje brood bij eet, is het feest compleet. Vroeger had ik altijd moeite met het bereiden van aubergine. Het leek altijd alsof hij meer indroogde dan echt gaar werd. Maar sinds ik hem door de bloem haal en daarna bak, ben ik de grootste aubergine-fan op aarde. De smaak is briljant en hij wordt dan zo lekker zacht! Het ... read more
Risotto met courgette en spekjes
Het spijt me, ik weet dat de recepten met risotto je om de oren vliegen. Maar man, risotto rijst is ook zo'n fijn ingrediënt! Deze keer combineerde ik het met gebakken spekjes en een hele berg groente. Toen Mae na de derde keer opscheppen haar bord weer leeg at, wist ik het zeker: deze fijne risotto met courgette en spekjes is een groot succes. Voor het gemak maak ik altijd een beetje extra als ik risotto bereid. Het laat zich namelijk erg makkelijk invriezen en je kan het ook gerust een dag ... read more