Vegetarische springrolls zijn van die borrelhapjes waar je van blijft eten. De smaak is fris, ze vallen niet zo zwaar als gewone loempia's en de smaak is ongelooflijk lekker! Het fijne is ook dat je er eindeloos mee kan variëren. Wanneer ga jij de vegetarische springrolls maken?

Het is wel een klus om dit hapje te maken, dus je moet er rekening mee houden dat je er even mee bezig bent. Dit recept is geschikt voor 20 vegetarische springrolls. Perfect om mee te nemen naar een feestje of gewoon lekker zelf allemaal naar binnen te schuiven.

De ingrediënten voor vegetarische springrolls

  • 10 rijstvellen
  • 100 gram geraspte wortel
  • 3 lente-uien
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 gram glasnoedels
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 150 gram gezouten pinda's

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Bereid de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de komkommer, lente-ui en paprika in dunne reepjes. Doe de geraspte wortel in een bakje en zet alle groenten alvast klaar. Zo kan je straks direct gaan vullen.
  3. Doe de gezouten pinda's in een kom en meng dit samen met de sweet chilisaus.
  4. Giet een beetje heet water (niet kokend!) in een laag bord en dompel een rijstvel onder. Je zal zien dat hij na een aantal seconden zacht wordt. Zodra hij helemaal zacht is, kan je hem er weer uithalen.
  5. Begin met een laagje glasnoedels, gevolgd door de groenten en als laatste een eetlepel gemengde pinda's. Daarna vouw je de uiteinden een stukje over de vulling heen, zodat de vulling niet via de boven- of onderkant kan ontsnappen (alsof je een wrap dicht vouwt). Vervolgens rol je de vegetarische springroll op. Dit herhaal je net zo lang totdat alles op is.

Ik heb de vegetarische springrolls doormidden gesneden, omdat ze anders wel erg groot zijn. Zo hou je er 20 over. Extra tip: doop ze in een beetje sojasaus. Succes gegarandeerd. Geniet ervan!

Ben jij op zoek naar een ander vegetarisch borrelhapje? Kijk dan eens naar deze geroosterde kikkererwten.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden