Suikervrij broodbeleg vinden is zo makkelijk nog niet. Alle ‘zoete' varianten zoals hagelslag kan je sowieso al afschrijven, maar ook veel hartig beleg bevat suiker. Kijk maar eens op de verpakking van filet american, de vegetarische vervanger of hummus! Daarom maak ik vaak mijn eigen broodbeleg, zoals deze heerlijke pittige tomatenspread.
Eigenlijk moet ik pittig tussen aanhalingstekens zetten, want ik word regelmatig uitgelachen om mijn tolerantie ten opzichte van spicy eten. Ik kan nou eenmaal niet zo heel veel hebben. Deze tomatenspread vond ik op een lekkere manier pittig, maar als jij er iets beter tegen kan, dan kan je de hoeveelheid chilivlokken best wel wat ophogen. En ben je helemaal niets gewend? Dan laat je ze er lekker uit!
De cottage cheese zorgt ervoor dat de spread romig smaakt, terwijl hij wel gewoon laag in kcal is. En doordat ik gebruik maak van zongedroogde tomaten, hoef je ook geen zout meer toe te voegen. Suikervrij broodbeleg dat ook nog eens gezond is, dus.
Je kan de pittige tomatenspread ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast en je smeert er toch zeker 5 boterhammen mee. Geniet ervan!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…