Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar onze zondagen worden steeds relaxter. Peutertje Mae slaapt soms ‘uit' tot 8.00 uur en dat geeft ons de ruimte om rustig op te starten. Onze vroege ontbijtjes zijn verschoven en langzaamaan verandert in een lekkere brunch. Laatst maakte ik daar deze heerlijke pizza croissants voor en dochter- en manlief waren direct fan.

Uiteraard kan je ze ook gewoon lekker als lunch of als borrelhapje eten. Zelf vind ik ze warm het allerlekkerst, omdat de kaas dan smeuïg is en het croissantje lekker zacht. Ben je helemaal een die hard? Dan kan je de Franse broodjes natuurlijk ook zelf maken.

Ingrediënten voor pizza croissants

Ik ben dus overduidelijk niet zo'n fanatiekeling, want ik gebruikte vers croissantdeeg. Net zo lekker, maar dan toch iets makkelijker.

  • Croissantdeeg 6 stuks (zoals bijvoorbeeld Danerolles)
  • 4 eetlepels passata (gezeefd)
  • 4 grote champignons
  • 1 ui
  • 75 gram chorizo (broodbeleg)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram geraspte kaas
  • Verse basilicum

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snipper de ui fijn en plet de knoflook. Bak ze samen met de fijngesneden champignons in de pan.
  3. Snijd de plakjes chorizo in kleine stukjes en doe deze bij de groenten. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en de passata toe.
  4. Rol het croissantdeeg uit en pak een plakje. Schep een lepel van het mengsel aan het begin van het croissantje (de brede kant tegenover het puntje) en strooi daar een beetje kaas overheen. Rol er vervolgens een pizza croissant van.
  5. Zet de pizza croissants voor minimaal twaalf minuten in de oven. Gebruik jij een ander merk? Kijk dan goed wat de verpakking van de croissants zegt.

Geniet ervan!

Ga jij liever voor een echte lunch? Kijk dan eens naar deze heerlijke venkelsalade!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden