Ik zeg taart. Ik zeg ontbijt. Ik zeg pindakaas. En ik zeg chocolade. Ik had je nu net zo goed kunnen vertellen dat ik van je hou, want daar zit ongeveer net zoveel liefde in als in deze ontbijttaart. Je mag hem delen, maar als ik jou was, zou ik hem gewoon helemaal zelf naar binnen schuiven.
Het fijne aan dit taartje is dat hij veel ongezonder klinkt dan dat hij is. Vandaar dat ik er voor de zekerheid ook nog maar even ‘gezond' voor heb gezet. De pindakaas is namelijk suikervrij, in de pure chocolade vind je antioxidanten, door de kwark krijg je een hoop eiwitten binnen en als je er nog wat fruit opdoet, heb je direct vitamines gestapeld.
Omdat hij wel een klein uurtje in de koelkast moet, is het bij uitstek een ontbijttaart voor in het weekend. Wil je er doordeweeks ook van genieten? Zet hem dan de avond van tevoren al koud.
Dit recept is geschikt voor 1 ontbijttaart.
Extra benodigdheden:
Het recept is super simpel, maar o zo lekker! Heerlijke smaakcombinaties bij dit taartje zijn vanille kwark met aardbeien of naturel kwark met banaan. Geniet ervan.
Ben je opzoek naar nog meer ontbijt inspiratie? Kijk dan eens hier!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…