Het is echt niet dat ik alleen nog maar boterkoeken bak. Welnee, er komt ook nog weleens iets anders uit mijn keuken. Zoals deze heerlijke chocolademoussetaart met M&M's bijvoorbeeld.
Het was niet eens de bedoeling om dit pareltje uit te werken tot recept. Ik maakte hem voor mijn verjaardag en toen ik hem uit de koelkast haalde om aan te snijden, zag ik pas hoe knap hij was geworden. Voordat het mes erin ging, moest hij dus eerst nog even op de foto, dat begrijp je wel.
De chocolademoussetaart is vrij zwaar, dus kleine puntjes snijden is een dikke aanbeveling. Je haalt er dan ook makkelijk 10 stukken uit.
Ingrediënten voor chocolademoussetaart met M&M's
- 400 gram bastognekoeken
- 120 gram roomboter
- 400 gram melkchocolade
- 500 ml slagroom
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes Klopfix
- 1 zak M&M's (naar smaak – ik gebruikte die met pinda's)
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Vermaal de bastognekoeken tot kruimels.
- Smelt de roomboter in een pannetje. Als hij helemaal vloeibaar is, roer je hem door de koekkruimels heen. Zorg ervoor dat alle kruimels donker zijn.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en stort de kruimels uit. Verdeel ze gelijkmatig en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Klop de slagroom met Klopfix en suiker stijf.
- Laat de gesmolten chocolade afkoelen totdat hij handwarm is en spatel het dan voorzichtig door de slagroom. Als je wilt, kan je een beetje chocolade achterhouden voor het versieren van de taart.
- Verdeel het chocolade–slagroommengsel over de koekbodem en strooi daarna de M&M's eroverheen.
Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat hij kan opstijven. Geniet ervan!
Bak jij liever een gezonde taart? Kijk dan eens naar deze citroenkwarktaart.
Geef een reactie