Ik kan niet anders dan toegeven dat de gezonde recepten een tikkeltje verdrukt werden door allemaal lekkere, met suiker of boter doorspekte pareltjes. Dat was tijdens de feestdagen prima, maar nu is het weer tijd voor suikervrije en gezonde lekkernijen! Dit bananenbrood met munt en chocolade is daar een perfect voorbeeld van.
Het fijne aan dit recept is dat je het bananenbrood in stukken kan snijden en kan invriezen. Zo heb je altijd wat achter de hand als je spontane trek hebt en hoef je niet in 1 keer een hele cake naar binnen te schuiven. In de koelkast blijft hij ongeveer een dag of 3 goed.
Deze gezonde after-eight versie is dan wel suikervrij, maar door de zoete bananen merk je hier helemaal niets van. Krijg je visite en wil je die niet direct op water en een droge cracker zetten? Dan is dit ook een prima alternatief.
Ingrediënten voor bananenbrood met munt en chocolade
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram havermout
- 1 mespunt zout
- 50 gram cacaopoeder
- 15 flinke muntblaadjes
- 1 theelepel bakpoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht)
- Doe de eieren samen met de bananen in een blender en pureer deze glad. Vervolgens voeg je ook de havermout, het zout, de cacaopoeder en het bakpoeder toe.
- Snijd de blaadjes munt fijn en spatel deze met de hand door het beslag heen.
- Vet een bakblik in en beleg deze met een velletje bakpapier. Giet je beslag in de cakevorm en schuif hem voor 45 minuten in de oven. Het bananenbrood met munt en chocolade is klaar als je sateprikker schoon is na het prikken.
Geniet ervan!
Geef een reactie