Waarschijnlijk is arretjescake helemaal niet aan het kerstfeest te linken, maar door de naam vind ik het toch een heel gezellig kerstrecept! Zou het liggen aan de arrenslee van onze bolbuikige vriend? Wat de oorsprong ook is, het blijft een heerlijk stukje gebak of toetje.
Arretjescake zelf is zo in elkaar gedraaid. Je mixt, smelt en mept. Roert vervolgens alles door elkaar heen en daarna ga je zitten. Voor de deur van de koelkast welteverstaan, want daar moet je hem ruim 2 uur in laten rusten.
En weet je wat misschien wel het allerfijnste aan arretjescake is, los van de chocolade natuurlijk? Dat je even wat geweld moet gebruiken. Je moet de koekjes mores leren en daar kan je mooi de opgekropte frustratie over je kerstvisite voor gebruiken. Of misschien heb je nog wat pijn over je sinterklaasgedicht te verwerken? Wat het ook is, die koekjes moeten plat!
Deze arretjescake kan je natuurlijk bij de koffie of thee eten, maar als toetje is ook erg leuk! Maak dan deze heerlijke gezouten karamelsaus en serveer er ook een bolletje vanille-ijs bij. Geniet ervan!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…