Stel, je hebt een feestje en je wilt eens goed uitpakken. Na een flinke zoektocht heb je duizend-en-een heerlijke recepten verzameld en je boodschappenlijstje is langer dan de Chinese muur. En dan besef je opeens… ik heb hier helemaal geen tijd voor! True story. Geen nood, met deze zelfgemaakte kruidenboter steel je alsnog gegarandeerd de show en het grote voordeel is dat je zo klaar bent. 

Ingrediënten

Zelfgemaakte kruidenboter

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels grofgemalen zeezout
  • 40 gram verse bieslook
  • 40 gram verse platte peterselie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Haal de boter een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij lekker zacht wordt.
  2. Snijd de bieslook en peterselie zo klein mogelijk, maar maak er geen papje van. Het lekkerste is als je de structuur van de kruiden nog proeft.
  3. Klop de boter met een mixer luchtig. De boter moet een beetje aanvoelen als een zacht kussentje.
  4. Doe de zout en de kruiden bij de boter, en spatel alles goed door elkaar.

Zet de zelfgemaakte kruidenboter voor minimaal een uur terug in de koelkast, leg alvast een toastje of een stokbroodje klaar en geniet! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden