Stel, je hebt een feestje en je wilt eens goed uitpakken. Na een flinke zoektocht heb je duizend-en-een heerlijke recepten verzameld en je boodschappenlijstje is langer dan de Chinese muur. En dan besef je opeens… ik heb hier helemaal geen tijd voor! True story. Geen nood, met deze zelfgemaakte kruidenboter steel je alsnog gegarandeerd de show en het grote voordeel is dat je zo klaar bent.
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 2 theelepels grofgemalen zeezout
- 40 gram verse bieslook
- 40 gram verse platte peterselie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Haal de boter een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij lekker zacht wordt.
- Snijd de bieslook en peterselie zo klein mogelijk, maar maak er geen papje van. Het lekkerste is als je de structuur van de kruiden nog proeft.
- Klop de boter met een mixer luchtig. De boter moet een beetje aanvoelen als een zacht kussentje.
- Doe de zout en de kruiden bij de boter, en spatel alles goed door elkaar.
Zet de zelfgemaakte kruidenboter voor minimaal een uur terug in de koelkast, leg alvast een toastje of een stokbroodje klaar en geniet!
Geef een reactie