Over het algemeen worden gevulde eieren voorzien van een flinke klodder mayo, een dikke dot ketchup en soms zelfs nog wat crème fraîche. Je hoort mij niet zeggen dat het niet lekker is, maar gezond is anders. Om de feestdagen toch nog een beetje healthy te houden, heb ik de gevulde eieren dit keer in een gezond jasje gestoken.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 2 eetlepels kwark
- 1 eetlepel halvanaise
- 12 gram verse bieslook
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 3 flinke zongedroogde tomaten
- Zout
- Peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de eieren 10 minuten. Ik heb ze erin gedaan toen het water al kookte en ben vanaf toen gaan tellen.
- Snijd de bieslook en de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes en doe deze samen met kwark, halvanaise, kerriepoeder en een heel klein beetje zout en peper in kom.
- Voordat je de eieren laat afkoelen, moet je ze een hoedje laten schrikken in koud water. Zijn ze echt goed afgekoeld? Dan kan je ze pellen en voorzichtig doormidden snijden.
- Lepel minstens net zo gevoelig als dat je de eieren gesneden hebt, het eigeel uit de eieren en doe deze bij het kwarkmengsel. Roer het er goed doorheen, zodat je geen stukjes eigeel meer ziet.
- Nu is het tijd voor het priegelwerk: vul de eieren! Dit kan je doen met een theelepel, maar het kan ook via een spuitzak. Zorg bij de laatste wel voor een grote spuitmond, anders blijft de tomaat hangen.
- Knip nog een beetje bieslook over de eieren en tada: 10 heerlijke gezonde gevulde eieren!
Geniet ervan!
Geef een reactie