Lopen bij jou de rillingen over je rug als je ‘gevulde champignons' hoort, omdat het zo ouderwets klinkt? Geen paniek! Deze heerlijke borrelhapjes mogen dan wel oudbollig lijken, ze zijn het allerminst. Ze hebben een bijzondere vulling, zijn makkelijk (vooraf) te maken en ook nog eens goed voor de slanke lijn. Ha, nu jij weer!
Ingrediënten
- 10 grote champignons (met een ‘platte' onderkant, anders vallen ze om)
- 100 gram zuivelspread light met bieslook
- 70 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram (groene) olijven
- 10 theelepels parmezaanse kaas
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Hol de champignons voorzichtig uit. Dit kan je het beste doen door met een aardappelschilmesje het steeltje los te snijden. Daarna kan je met de achterkant van datzelfde mesje de champignon uithollen. Kijk uit dat je de bodem er niet uit prikt.
- Leg de champignons (met de open kant naar boven) op een bakplaat met dito papier en doe ze voor 15 minuten in de oven. Dit doen we omdat champignons nogal vochtig zijn van zichzelf. Doordat je ze eerst voor bakt, kan je het vocht weggooien.
- En dat is ook precies wat we doen na een kwartier! Dep ze daarna droog met een keukenpapiertje.
- Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in hele (maar dan ook echt hele) kleine stukjes. Meng door de zuivelspread en verdeel dit over de champignons.
- Op iedere champignon mag nu een theelepel parmezaanse kaas. Deze kaas is erg overheersend, dus wees niet te scheutig.
- Doe ze nog even 5 minuten terug in de oven.
Tip van Flip: warm zijn ze het allerlekkerst!
Eet smakelijk!
Geef een reactie