Doe je ook mee met het ‘grote uitbuiken' na de feestdagen? Er is bij mij wel flink wat meer dan 1 kcal naar binnen gegaan, dus de dagen tussen kerst en oud & nieuw doe ik iets rustiger aan. En wist je dat je ook gewoon lekker kan snacken en snoepen zonder overdreven ongezond te doen? Deze sterren toastjes met tonijnsalade zijn daar het perfecte voorbeeld van!

De kans is groot dat je op oudejaarsavond al vol zit van de oliebollen voordat de hapjes überhaupt op tafel komen. Daarom deel ik het recept voor dit lichte lekkernij ook met je. Als je nog een gaatje vindt tussen al die oliebollen, dan past daar perfect een sterren toastje tussen. 

Ingrediënten voor sterren toastjes met tonijnsalade

  • 4 volkoren wraps
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 4 reepjes ansjovis
  • 1 eetlepel yogonaise of fritessaus
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 lente-ui
  • Grof zeezout
  • Italiaanse kruiden
  • Paprikapoeder
  • Kappertjes
  • Olijfolie
  • 1 theelepel chilisnippers

Extra benodigdheden:

  • 1 blender of staafmixer
  • 1 sterrenvormpje

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Druk met het sterrenvormpje de toastjes uit de volkoren wraps. Als je het een beetje goed uitkient, kan je er 50 uit 4 wraps halen. Dep een beetje olijfolie op de sterren en bestrooi ze met zeezout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Dit is naar smaak, maar zorg er wel voor dat ze niet bedolven worden onder een laag rood of groen. Schuif ze vervolgens voor 10 minuten in de oven.
  3. Doe de ansjovis, yogonaise, knoflook en yoghurt in de blender en pureer alles goed fijn. Daarna voeg je de tonijn, chilisnippers en de gesnipperde lente-ui toe. Blender nog 1 keer kort, zodat je wel de structuur van deze ingrediënten behoudt.
  4. Als laatste voeg je de kappertjes toe. Je kan ervoor kiezen deze direct op het toastje te leggen of om ze met de hand door je tonijnsalade heen te roeren.

Omdat ansjovis en kappertjes van zichzelf al vrij zout (of hartig) zijn, voeg ik bewust geen zout  toe aan de tonijnsalade. Hij is perfect in balans in combinatie met het toastje. Geniet ervan! 

Ben jij op zoek naar nog meer borrelhapjes? Kijk dan eens hier

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden